Ο Τσίπρας απαντάει στον Μητσοτάκη με φουλ επίθεση, προτάσεις και εν μέρει συγκατάβαση

Μοιραστειτε το

Στο τρίπτυχο επίθεση, προτάσεις και συγκατάβαση όπου χρειάζεται, επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας. Μέσω αυτού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δείξει στους πολίτες πως διαθέτει αποφασιστικότητα, σχέδιο και θέληση για να αντιμετωπίσει τη πανδημία, ενώ ταυτόχρονα είναι πρόθυμος να στηρίξει τη κυβέρνηση σε περίπτωση που λάβει κάποιες ορθές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

Η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να φύγει αν δεν θέλει ή δεν μπορεί» και να αναλάβει ο ίδιος «που και θέλει και μπορεί», δεν ακούστηκε για πρώτη φορά από το στόμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεχής επανάληψη της, όμως, δείχνει ξεκάθαρα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να ζητήσει εκλογές.

Η όξυνση της ρητορικής από τη πλευρά του, είναι μία απολύτως συνειδητή επιλογή. Μέσω αυτής, ευελπιστεί ότι θα ικανοποιήσει το αντιδεξιό ακροατήριο του κόμματος του. Παράλληλα, όμως, ευελπιστεί πως θα δείξει στο σύνολο του ελληνικού λαού ότι διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα, καθώς δεν διστάζει να ζητήσει να αναλάβει τα ηνία της χώρας σε ακόμα μία πολλή δύσκολη κατάσταση, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 2015, μέσα στη «καρδιά» των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να αποφύγει τις «κακοτοπιές» και τις μεγαλοστομίες. Γι αυτό και δεν περιορίζεται μόνο στη γενική και αόριστη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που κατά τη γνώμη του θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη κατάσταση και να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές. Χθες, απαντώντας στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε μία ολόκληρη δέσμη εννέα ρεαλιστικών μέτρων.

Μάλιστα, αυτές τις προτάσεις τις έχει συζητήσει τόσο με τα στελέχη του κόμματος που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας, όσο και με πρόσωπα που θα ενταχθούν στο think tank το οποίο ετοιμάζει και θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο. Κυρίως, λένε οι στενοί του συνεργάτες, είναι όλα μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες τις χώρας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εμμέσως αποδέχθηκε μία από τις προτάσεις που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, βέβαια, είχε καταψηφίσει στη Βουλή. Αυτή δεν είναι άλλη, παρά η είσοδος των ανεμβολίστων πιστών στους ναούς με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις συνεχείς αρνήσεις της κυβέρνησης να δεχθεί τη χείρα βοηθείας που επανειλημμένως έχει προσφέρει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν διστάζει να στηρίξει πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου – αν κρίνει ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Έτσι, χθες, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να επισημάνει ότι είναι σωστή επιλογή η ακύρωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 65 ετών, με τη πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...