Ο Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του: Ο Λεξ, οι «υδραυλικοί» και κι ένα μακρύ προεκλογικό καλοκαίρι

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε μόνο στην κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά παρουσίασε και τις επτά βασικές προτεραιότητες που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση, σε περίπτωση που το κόμμα του βγει πρώτο στις κάλπες της απλής αναλογικής

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της ομιλίας του αρχηγού τους, χθες, στο Περιστέρι. Δεν είναι, άλλωστε, εύκολο για οποιοδήποτε κόμμα -πλην του ΚΚΕ- να συγκεντρώσει χιλιάδες ανθρώπους, σε μία καθαρά κομματική εκδήλωση. Πόσο μάλλον στα μέσα Ιουλίου, με αρκετή ζεστή και τον κορονοϊό να παραμονεύει παντού.

Ήταν, πάντως, μια καθαρά προεκλογική ομιλία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε μόνο στην κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά παρουσίασε και τις επτά βασικές προτεραιότητες που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση, σε περίπτωση που το κόμμα του βγει πρώτο στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Αρχικά, έθεσε ξεκάθαρα τον στόχο του επόμενου διαστήματος, που δεν είναι άλλος παρά η νίκη στις εκλογές και να φύγει από την εξουσία η «συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Συμφερόντων». Όμως, ήταν φανερό ότι είχε συγκεκριμένη στόχευση στην τοποθέτηση του, καθώς απευθύνθηκε σε κοινά που πιστεύει ότι είναι έτοιμα να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για τους νέους και τις νέες, τις γενιές «των μνημονίων και της πανδημίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και δεν υποσχέθηκε τον σοσιαλισμό, όπως είπε, αλλά τα στοιχειώδη, χρησιμοποιώντας μάλιστα στίχους από του ράπερ Λεξ.

Επίσης, είχε ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό. Αναφέρθηκε στους «υδραυλικούς από το Περιστέρι» -φράση που είχε χρησιμοποιήσει πριν κάποια χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, δηλαδή την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους.

Αν προσθέσουμε και την αναφορά που έκανε στην «εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα των εκλογικών κοινών στα οποία στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και το «αυτογκόλ» Βερναρδάκη

Ωστόσο, την ικανοποίηση για την ομιλία Τσίπρα επισκίασε -ως ένα βαθμό- και η -επιεικώς- άστοχη τοποθέτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος σε βίντεο που ανέβασε σε κοινωνικό δίκτυο, παρομοίωσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την φερόμενη ως δολοφόνο των παιδιών της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη ενόχληση για την κίνηση του βουλευτή της Ά Αθήνας. Αρχικά, για την απαράδεκτη τοποθέτηση, αυτή καθ’ αυτή, η οποία δεν έχει καμία απολύτως πολιτική λογική.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, όταν από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του εν λόγω βίντεο, ζήτησαν από τον Βερναρδάκη να το κατεβάσει αμέσως. Εκείνος, μάλιστα, φέρεται να έμεινε έκπληκτος από την απαίτηση αυτή, κάτι που σημαίνει ότι άργησε πολύ να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος.

Αφετέρου, διότι κατόρθωσε να επισκιάσει -εν μέρει- την ομιλία Τσίπρα στο Περιστέρι, καθώς σε μια ημέρα που όλοι περίμεναν πως θα είναι γιορτή για το κόμμα τους, τα Μέσα Ενημέρωσης και οι χρήστες του διαδικτύου ασχολούνταν με τη γκάφα του πρώην υπουργού.

Τέλος, δεν θα πρέπει κανένας να ξεχνάει ότι αύριο, στη Βουλή, θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Και από εκεί που η κυβέρνηση θα έπρεπε να απαντήσει επί της ουσίας στο σφυροκόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «κατάπτυστο» -όπως το χαρακτηρίζει- σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να «απολογηθεί» για την ανόητη ανάρτηση Βερναρδάκη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...