Ο Τραμπ υποβίβασε τον Μακρόν σε… πρωθυπουργό της Γαλλίας

Μοιραστειτε το

Σε ακόμη μία… γκάφα υπέπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποβίβασε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον… «πρωθυπουργό» της χώρας.

Το γλωσσικό ολίσθημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, αφού αναφέρθηκε στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, την οποία επαναδιαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή του, ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εξέφρασε τη γνώμη του για τη Συμφωνία του Παρισιού (Κλιματική Αλλαγή), από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2016, λίγο μετά την εκλογή του.

«Ξέρετε τι άλλο σταμάτησα; Τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Μου αρέσει πολύ ο πρωθυπουργός Μακρόν, αλλά τον ρώτησα πώς πάει η συμφωνία, και δεν πάει πολύ καλά» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Εξοικονόμησα τρισεκατομμύρια δολάρια για εσάς, κανένας άλλος δεν θα το είχε κάνει. Είπα ότι θα ήταν καταστροφή, ήθελαν να μας πάρουν τα πλούτη μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας είχαν καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να οικοδομήσουν μια θερμή σχέση. Όμως στην πορεία, η σχέση αυτή επιδεινώθηκε αισθητά, με αφορμή μια σειρά περιστατικών και αποφάσεων του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ο ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί αλλεπάλληλες προεκλογικές εμφανίσεις, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμφανίζει σταθερό προβάδισμα σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...