Ο Τραμπ απέλυσε τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ

Μοιραστειτε το

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ απέλυσε τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Ο Τραμπ έκανε την ανακοίνωση ο ίδιος τη Δευτέρα, εκδιώκοντας έναν από τους κορυφαίους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου λίγες μέρες μετά την απώλεια της προεδρίας.

Σε διαδοχικά tweets, ο Τραμπ έγραψε ότι ο Έσπερ είχε «τελειώσει» και ότι θα αντικατασταθεί από τον Διευθυντή του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος θα ηγηθεί του Πενταγώνου άμεσα. Ευχαρίστησε δε, μάλλον ειρωνικά τον Έσπερ για τις υπηρεσίες του.

Η αναταραχή έρχεται μετά από πληροφορέις ότι ο Έσπερ είχε ετοιμάσει μια επιστολή παραίτησης τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα νομοθέτες, πρώην αξιωματούχοι της άμυνας και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες να τον παροτρύνουν να παραμείνει στη θέση του.

Ο Έσπερ και ο Τραμπ είχαν παλιότερα συγκρουστεί για τη χρήση στρατευμάτων ενεργού καθήκοντος από τον πρόεδρο για να εξαλείψουν τα περιστατικά ταραχών. Ήταν άλλωστε γνωστό πως ριν τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να «τιμωρήσει» τον Έσπερ για την άρνησή του να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στους διαδηλωτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, πρωτοβουλία που θα αναλάμβανε μετά τις εκλογές. 
 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...