Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει την κυβέρνηση με τα ίδια της τα όπλα

Μοιραστειτε το

Με απλά λόγια, από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν έχει καμία σχέση η δική τους διαχείριση σε σχέση με τη σημερινή

Τα ίδια όπλα που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν στην αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα, χρησιμοποιεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς μετά τη μεσαία τάξη και τα εθνικά θέματα, εντάσσει στη ρητορική του και τα -πολλά όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου- «γαλάζια» ρουσφέτια.

Το καλοκαίρι του 2019, όταν και η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στην εξουσία, δεν είναι και πολύ μακρινό. Επομένως, οι σχεδόν καθημερινές καταγγελίες της Πειραιώς για «ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος, μέσω του διορισμού «χιλιάδων μετακλητών υπαλλήλων», είναι ακόμα νωπές.

Τρία χρόνια αργότερα, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Στα έδρανα της αντιπολίτευσης κάθεται η Κουμουνδούρου, η οποία και κατηγορεί την κυβέρνηση για «όργιο προσλήψεων γαλάζιων παιδιών» σε θέσεις μετακλητών, αλλά και σε πρώην ΔΕΚΟ, με σκοπό να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, με χρήματα -είτε έμμεσα, είτε άμεσα- των πολιτών.

Όπως τόνισε, χθες, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διπλασιάσει μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, από 1790 που ήταν τον Ιούλιο του 2019, σήμερα να είναι 3483. «Διορίζουν κάθε δύο μέρες τρία «γαλάζια» παιδιά», συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά, όντως, είναι τεράστια. Όμως, ο απόλυτος αριθμός των μετακλητών της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελεί το μοναδικό σημείο στο οποίο στέκονται οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν, οι διπλάσιοι αυτοί υπάλληλοι, λαμβάνουν μισθούς αυξημένους κατά 70% σε σχέση με εκείνους του 2019, ενώ παράλληλα, αναφέρουν ότι σήμερα βασικό προσόν για πρόσληψη είναι το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των μετακλητών υπαλλήλων, χρειαζόταν πτυχίο πανεπιστημίου.

Με απλά λόγια, από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν έχει καμία σχέση η δική τους διαχείριση σε σχέση με τη σημερινή. Τα τελευταία χρόνια, λένε, η Νέα Δημοκρατία επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου «φαγοπότι» με δημόσια χρήματα.

Δεν αναφέρονται μόνο στη «γαλάζια στρατιά μετακλητών», αλλά εντάσσουν σε αυτό και τα «golden boys» στη Δημόσια Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ, το «πάρτυ» με τα 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων, αλλά φυσικά και την αδιαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα παραπάνω, η Κουμουνδούρου τα χαρακτηρίζει «πρόκληση» και «επιτομή της καθεστωτικής συμπεριφοράς μιας επικίνδυνης κυβέρνησης».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...