Ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με τους υπουργούς για να χτυπήσει τον Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Το σχέδιο της Κουμουνδούρου για να πλήξει την κυβέρνηση – Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο υπουργούς για να αποδυναμώσει την εικόνα του πρωθυπουργού. 

Την τακτική της επίθεσης στους πιο αδύναμους «κρίκους» του κυβερνητικού σχήματος συνεχίζει να εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται αποφασισμένος να χτυπήσει τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα σημεία εκείνα που διακρίνει παραλήψεις, λάθη στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και φυσικά αστοχίες στον δημόσιο λόγο τους.

Οι χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία και υποστήριξε ότι δεν έχουν αυξηθεί τα εγκλήματα με έμφυλο χαρακτήρα, αλλά η καταγγελίες για τέτοιου είδους εγκλήματα, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε την «ιερή αγανάκτηση» της Κουμουνδούρου.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάντα ιδιαίτερα στενή σχέση με το φεμινιστικό κίνημα, ενώ και μετά την υπογραφή του δικού του μνημονίου, προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση με τον κόσμο του που είχε μουδιάσει, προωθώντας θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επομένως, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την άμεση αποπομπή της υφυπουργού που συνέκρινε την Ελλάδα με το Μεξικό και τη Βενεζουέλα σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, όπως είναι οι δολοφονίες γυναικών από άνδρες του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.
Από πολιτική σκοπιά, η κίνηση αυτή μοιάζει λογική.

Παράλληλα, όμως, τους τελευταίους μήνες -για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους- ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαιτήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, την αποπομπή επτά υπουργών της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, είχε ζητήσει το «κεφάλι» των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιάννη Βρούτση, Στέλιου Πέτσα, Νότη Μηταρακή, Λίνας Μένδώνη, Νίκου Χαρδαλιά και Νίκης Κεραμέως, ενώ χθες προστέθηκε σε αυτή τη μακρά λίστα και το όνομα της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα. Αν στη λίστα τοποθετήσουμε και το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα, σε βάρος του οποίου κατέθεσε πρόταση μομφής, αλλά και εκείνο του Βασίλη Κικίλια -όταν πέρσι τον Οκτώβριο είχε ζητήσει να διορισθεί υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής- τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρίνει ως ακατάλληλο σχεδόν το 1/3 του υπουργικού συμβουλίου.

Στη Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός, παρά τη καθημερινή φθορά που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχει υποστεί η εικόνα του, εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρή κοινωνική αποδοχή. Φαίνεται, όμως, πως έχουν καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι δεν ισχύει το ίδιο με αρκετούς από τους υπουργούς του – ιδίως με εκείνους που σχετίζονται με τη διαχείριση της καθημερινότητας των ψηφοφόρων.

Και εκεί ακριβώς πιστεύουν πως πρέπει να χτυπήσουν την κυβέρνηση, έτσι ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ρωγμές, τις οποίες και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό -για εκείνους- δημοσκοπικό κλίμα. Σε μία επιθετική τακτική εναντίον των «αδύναμων κρίκων» του κυβερνητικού σχήματος, έτσι ώστε να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...