Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το «κυνήγι» της μεσαίας τάξης

Μοιραστειτε το

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να αφήσει να γκρεμιστούν οι «γέφυρες» που με τόσο κόπο έχτισε το προηγούμενο διάστημα προς τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάστηκε γύρω από τη μεσαία τάξη, στοχεύοντας ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες μικρών εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρηματιών της εστίασης. Με απλά λόγια, στη πρώτη γραμμή του πλάνου του βρέθηκαν οι κοινωνικές ομάδες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τη πανδημία.

Όσο τα περιοριστικά μέτρα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, η Κουμουνδούρου έδειχνε να ελέγχει το συγκεκριμένο μέτωπο. Πλέον, όμως, με τη σταδιακή άρση των μέτρων και με τη προοπτική του ανοίγματος της εστίασης, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι της διεκδίκησης της μεσαίας τάξης – όπως φάνηκε και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λαμβάνοντας, δε, ως δεδομένο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να αφήσει να γκρεμιστούν οι «γέφυρες» που με τόσο κόπο έχτισε το προηγούμενο διάστημα προς τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, τότε μπορούμε με ευκολία να αντιληφθούμε πως το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εργάζεται ήδη για την αντεπίθεση του.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Εκείνο που θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν από τη Κουμουνδούρου προς τη μεσαία τάξη, είναι πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν τους λαμβάνει καθόλου υπόψη του και πως αυτά που υπόσχεται, αλλά κυρίως πράττει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς». Έχοντας ως συμμάχους σε αυτή τη προσπάθεια τα στοιχεία των ομοσπονδιών και των εμπορικών συλλόγων, προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τότε θα ακολουθήσει ένα «τσουνάμι» λουκέτων, που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της αγοράς όπως τον γνωρίζαμε πριν από τη διπλή κρίση.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν αυτή η καταστροφή -όπως την ονομάζουν- που έρχεται για τους μικρομεσαίους, δεν αποτελεί «φυσικό φαινόμενο», αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, με σαφές ιδεολογικό υπόβαθρο, που βρίσκεται ήδη σχεδιασμένη επί χάρτου στο περίφημο «Σχέδιο Πισσαρίδη».

Επίσης, επιδιώκουν να εμφανίσουν το κόμμα τους ως παράταξη που στέκεται στο πλευρό τους όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. «Το σχέδιο μας, λοιπόν, αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους νέους που αγωνιούν για το αύριο», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Το εν λόγω πλάνο, αποτελεί και την έμπρακτη απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κυβερνητικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0», το οποίο σύμφωνα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κουμουνδούρου, έχει αποκλείσει από οποιαδήποτε χρηματοδότηση το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Στα… κάγκελα Ερντογάν και Τουρκία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...