Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον αγώνα προσέλκυσης της μεσαίας τάξης με «σύμμαχο» τον Γεωργιάδη

Μοιραστειτε το

Το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βασισμένο στην ελάφρυνση και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Έναν απρόσμενο «σύμμαχο» στη προσπάθεια που καταβάλει για να κερδίσει ξανά τη μεσαία τάξη φαίνεται πως βρήκαν στη Κουμουνδούρου, καθώς το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να κάνει «σημαία» του τα όσα είπε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις μικρές επιχειρήσεις.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως για να έχει ελπίδες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα κοινωνικά στρώματα που επιβάρυνε κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης του. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, με αυτοκριτική διάθεση, παραδέχθηκε ότι η λεγόμενη μεσαία τάξη σήκωσε τα μεγαλύτερα βάρη – όχι από επιλογή, αλλά λόγω των συνθηκών.

Μάλιστα, το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βασισμένο στην ελάφρυνση και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Με δεδομένο ότι αυτά τα στρώματα δεν έχουν δει τη ζωή τους να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα πει ότι «εξαπατήθηκαν» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη προσπάθεια αυτή που καταβάλλουν έτσι ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν τη «μεσαία τάξη», φαίνεται πως βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και τη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν κατευθύνει μεγάλα κονδύλια από το Ταμείο Ανάπτυξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό (σ.σ. η διάθεση των κονδυλίων θα γίνουν με τραπεζικά κριτήρια).

Μάλιστα, συνέστησε σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις τη λύση της συγχώνευσης, καθώς όπως τόνισε δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν στη σύγχρονη Ευρώπη. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Ανάπτυξης αποτελεί ένα «δώρο» πρώτου μεγέθους για τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη κάνει «παντιέρα» του τα όσα είπε ο Α.Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως τους «δικαιώνει» όταν υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «εξαφάνιση» των μικρομεσαίων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Από αυτή τη πολιτική κατεύθυνση, λένε από τη Κουμουνδούρου, πηγάζει και η απόφαση του Μαξίμου να κατευθύνει όλα τα κονδύλια προς συγκεκριμένα συμφέροντα, αφήνοντας εκτός τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι μικρές και μεσαίες.

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση χτες βράδυ αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: το λουκέτο. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσης της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι η συγχώνευσή τους. Αλλιώς θα παραμείνουν αποκλεισμένες από τη δανειακή χρηματοδότηση και θα οδηγηθούν στο οριστικό κλείσιμο», τόνισε σε ανακοίνωση του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ήταν δεδομένο ότι ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη τη δήλωση Γεωργιάδη, καθώς προσέθεσε πως «ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνιστά μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που αντανακλά την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης σε μια πολιτική που οδηγεί σε εκτίναξη της ανεργίας, μείωση των δημοσίων εσόδων και διάχυτη κοινωνική ανασφάλεια. Η μεροληπτική στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ναρκοθετεί την ανάπτυξη και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό».

Από τη Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως εδώ και καιρό, έχουν καταγγείλει τις μεθοδεύσεις -όπως τις χαρακτηρίζουν- αυτές και έχουν απαιτήσει την ενίσχυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, την δίκαιη πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, τη διεύρυνση των κριτηρίων του τραπεζικού δανεισμού, καθώς μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί το 95% της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να οδηγήσουμε τη χώρα στον μαρασμό. Σε μία Ελλάδα της νέας αρχής, η στήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων και της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας είναι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό άλμα με κανόνες, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έκλεισε το πρώτο τμήμα σχολείου εξαιτίας κρουσμάτων

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα – Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...