Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τα κυβερνητικά στελέχη που «προκαλούν την κοινωνία»

Μοιραστειτε το

Με τα πεπραγμένα και τις συμπεριφορές των στελεχών της ΝΔ και των «γαλάζιων» golden boys που προκαλούν την κοινωνία με τις πράξεις τους, ασχολείται η Κουμουνδούρου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να αναδείξει αυτό που ονομάζει αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω βαθύτατης κρίσης και ακρίβειας.

Η αποκάλυψη για τη δυνατότητα που έχει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να επιβάλλει πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 ευρώ σε ανέργους που αρνούνται προσφορά εργασίας από την υπηρεσία, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι ο «γαλάζιος» επικεφαλής της υπηρεσίας που μπορεί να επιβάλλει αυτά τα πρόστιμα, φρόντισε να αυξήσει τον δικό του μισθό κατά 1.000 ευρώ το μήνα, προκαλώντας ανοιχτά το κοινό αίσθημα.

Με δεδομένο ότι δεν είναι το πρώτο κυβερνητικό golden boy που αυξάνει τον μισθό του (είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχοι σε ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ), η Κουμουνδούρου δείχνει αποφασισμένη να χτυπήσει πολιτικά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει στο ίδιο κάδρο και την υπόθεση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μαραβέγια. Στη σύζυγο του εγκρίθηκε χρηματοδότηση από τον επενδυτικό νόμο ύψους 4.2 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ήταν μόλις 5.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης – από τον Άδωνη Γεωργιάδη, όπως λένε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε λίγες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές του κυβερνώντος.

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο. Προκλητικά συνεχίζουν την ακραία αλαζονική συμπεριφορά τους. Δεν ενδιαφέρονται για την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το “πάρτι” και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα», αναφέρουν πρόσωπα από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά λαμβάνουν χώρα την ώρα που το κύμα ακρίβειας γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως από την Κουμουνδούρου δεν σκοπεύουν να αφήσουν αυτές τις υποθέσεις να περάσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αντίθετα, φαίνονται διατεθειμένοι να επενδύσουν χρόνο σε αυτές προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει ως πραγματικό στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τα δικά της παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «Χυδαίες επιθέσεις και ψέματα Μητσοτάκη – Όλοι έχουν καταλάβει πως έχει τελειώσει»

Χατζηδάκης: Καταιγισμός ψεμάτων Τσίπρα στους συνταξιούχους – Τηρεί τα προσωπικά του ήθη και έθιμα

Τσίπρας σε συνταξιούχους: Ο Μητσοτάκης σας εξαπάτησε αισχρά και διπλά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...