Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το «γάντι» στις επιθέσεις του Μαξίμου και ετοιμάζει την αντεπίθεση του

Μοιραστειτε το

Στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντάνε δυναμικά και με πραγματικά στοιχεία σε αυτό τον πόλεμο «λάσπης» που θεωρούν ότι προετοιμάζει το Μαξίμου

Αποφασισμένος να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και να απαντάει δυναμικά σε όλες τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβερνητική πλευρά εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι το Μαξίμου ετοιμάζει εν όψει εκλογών μία εκστρατεία συκοφαντιών και ψεμάτων εναντίον τους.

Η χθεσινή επέτειος της επιβολής των capital controls στη χώρα μας, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προφανώς, αποτελεί εικόνα από τα προσεχώς, καθώς όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές.

Είναι σαφές ότι το επόμενο διάστημα ένταση ανάμεσα στους δύο κύριους πόλους του πολιτικού θα αυξηθεί και πως το κλίμα θα πολωθεί όσο θα πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας. Είναι, άλλωστε, κάτι που θα το επιδιώξουν και οι δύο πλευρές – όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω -ως ένα σημείο- είναι θεμιτά. Το ζήτημα, όμως, για την Κουμουνδούρου, είναι πως πιστεύει ότι μπαίνει σε μία περίοδο όπου θα δέχεται μόνο χτυπήματα κάτω από τη «ζώνη» από την κυβερνητική πλευρά, η οποία θα προσπαθήσει να σκεπάσει με «λάσπη» τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και αυτό δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι.

Το καλοκαίρι του ’15

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντάνε δυναμικά και με πραγματικά στοιχεία σε αυτό τον πόλεμο «λάσπης» που θεωρούν ότι προετοιμάζει το Μαξίμου. Και η αρχή έγινε χθες, με την ιδιαίτερα σκληρή απάντηση που εξέδωσαν στα όσα καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το πως φτάσαμε στο δημοψήφισμα του 2015, τα capital controls και τις συνέπειες που όλα αυτά είχαν για την οικονομία.

Όλη η ουσία του τρόπου που σκοπεύει να αντιδράσει η αξιωματική αντιπολίτευση, βρίσκεται στην πρώτη φράση της χθεσινής ανακοίνωσης. «Για ακόμη μία φορά με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία του τόπου νομίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες είναι λωτοφάγοι», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου υπενθύμισε την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2015 και ότι άλλοι χρεοκόπησαν τη χώρα το 2010. Επίσης, αντιπαρέβαλε τα άδεια ταμεία και την αδυναμία δανεισμού που βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τα 37 δις που παρέδωσε ο ίδιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022.

«Ας μιλήσουμε λίγο για τα δήθεν, 100 ή 200 δισεκατομμύρια που δήθεν μας κόστισε το δημοψήφισμα. Ας ρίξουν μια ματιά στην καμπύλη του χρέους, να δούμε ποιοι το εκτόξευσαν και ποιοι το μείωσαν», είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτή τη φράση επιχείρησε να αποδείξει όχι πως δεν έγιναν λάθη εκείνη την εποχή, αλλά πως γύρω από το δημοψήφισμα έχει δημιουργηθεί ένα «μύθευμα» της Νέας Δημοκρατίας, με «μπαμπούλα» τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Και οι «Πρέσπες»

Δεν είναι, όμως, μόνο το δημοψήφισμα και το 3ο μνημόνιο τα κυβερνητικά «ψέματα» -όπως τα αποκαλεί- στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να απαντήσει δυναμικά. Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι και τη στάση του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τη λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», πριν και μετά τις εκλογές του 2019.

Όταν, δηλαδή, την κατήγγειλε λίγο, πολύ ως «προδοτική» και πως τη στήριξε με πάθος ως κυβέρνηση – με τον πρωθυπουργό, μάλιστα, να ζητάει πριν μόλις λίγες ημέρες από τη Σόφια να άρει το βέτο που έχει θέσει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...