Ο ΣΥΡΙΖΑ σε διαρκή κινητικότητα και στις γιορτές: Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα στελέχη του

Μοιραστειτε το

Κανένα περιθώριο χαλαρότητας, ούτε καν τις ημέρες των εορτών, δεν θέλει να εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η άσχημη εξέλιξη της πανδημίας και η ακρίβεια που χτυπάει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιβάλει την διαρκεί παρουσία του κόμματος της αξιωματικής δίπλα στους πολίτες.

Αυτό ζήτησε επί της ουσίας από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος του, ο Αλέξης Τσίπρας. Να είναι όλοι και όλες, παρόντες και παρούσες στις τοπικές κοινωνίες. Να ακούσουν τα προβλήματα που τους μεταφέρουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, να καταγράψουν όλες τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο σύστημα Υγείας σε κάθε πόλη και χωριό της περιφέρειας, αλλά και να μεταφέρουν στους πολίτες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, η περίοδος των εορτών θα βρει τους βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προσφέροντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξορμήσεις εκεί που χτυπάει πραγματικά η «καρδιά» της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Έτσι, όσοι βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήλπιζαν πως θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, μάλλον θα απογοητεύτηκαν, καθώς στόχος του αρχηγού τους είναι να «καλύψουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των εκλογικών περιφερειών τους.

Η κινητικότητα αυτή θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς μετά τις γιορτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στη τελική ευθεία για το Συνέδριο του. Ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε διαρκή εκλογικό «συναγερμό», καθώς μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όμως, όσο η κατάσταση με την πανδημία δεν ομαλοποιείται, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θελήσει να «αποδράσει» μέσω εκλογών.

Ικανοποίηση από την αποδοχή του αιτήματος Τσίπρα για εκλογές

Το αίτημα παραίτησης της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, δεν ήταν μία απόφαση που ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ελαφρά τη καρδία. Ζύγισε τα δεδομένα, μέτρησε τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας κίνησης και έκανε την τελική του κίνηση.

Στην Κουμουνδούρου αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφαση του αρχηγού τους, καθώς η πρώτη δημοσκόπηση που «μέτρησε» τις αντιδράσεις των πολιτών, έδειξε ότι το αίτημα για εκλογές βρίσκει σύμφωνο σχεδόν τους μισούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της Prorata για το tvxs.gr, στο σύνολο των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, το 44% εκφράζεται θετικά για το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Συμφωνώ το έκανε την κατάλληλη στιγμή», δηλώνει το 24%, ενώ ένα 20% απαντάει πως «συμφωνεί αν και έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα».

Αντίθετα ένα 51% επί του συνόλου διαφωνεί με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας κατά 8% πως «θα έπρεπε να περιμένει» και κατά 43% πως διαφωνεί ριζικά καθώς «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...