Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το «ανάθεμα» στο Μαξίμου: Εδώ και τώρα τα πρακτικά της επιτροπής στη δημοσιότητα

Μοιραστειτε το

Με τη πανδημία να μην υποχωρεί και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλες τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο στη κυβέρνηση, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων.

Από τη πρώτη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτύπησε τη χώρα μας, η Κουμουνδούρου επιμένει ότι τα κυβερνητικά μέτρα αποτυγχάνουν παταγωδώς, γιατί δεν στηρίζονται σε σωστά επιδημιολογικά δεδομένα. Εδώ και μήνες, άλλωστε, ζητάει από το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ώστε να μην υπάρχουν σκιές ως προς τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Επίσης, ο υπάρχει ένας ακόμα λόγος που με τόση θέρμη επιμένουν στη δημοσιοποίηση των πρακτικών. Οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει και οι οποίες ανέφεραν ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονταν από τους αρμόδιους επιστήμονες που το υπουργείο Υγείας είχε επιλέξει για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επομένως, λένε, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η δραματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι αποτέλεσμα της «εγκληματικής» πολιτικής της κυβέρνησης.

Πλέον, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία και παρουσίασε αποσπάσματα από τα πρακτικά, αισθάνονται απολύτως δικαιωμένοι. «Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της. Επιβεβαιώνει όμως και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα, επαναφέρουν επιτακτικά το αίτημα τους για δημοσιοποίηση των πρακτικών, σημειώνοντας πως «περιμένουμε να δώσει σήμερα όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο».

«Σκάνδαλο» με τα self tests

Την ίδια στιγμή, δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν και στις εξελίξεις με την εταιρία που είχε αναλάβει να προμηθεύσει τη χώρα με τα self tests, από τη στιγμή που κηρύχθηκε έκπτωτη, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και εκείνη με τη σειρά της δεν παρέδωσε όσα είχε υποσχεθεί ότι θα παραδώσει.

Η Κουμουνδούρου μιλάει ανοιχτά για «σκάνδαλο» και υποστηρίζει πως «μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφού το θέμα έφτασε πια στη Βουλή, η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου- σαν τον κλέφτη και πάλι- να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη πρώτη για τα self tests: Με αρνητικό αποτέλεσμα η προσέλευση των εργαζομένων – Ποιους αφορά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...