Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τη νέα γενιά με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Στη Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους πως από το 2012 και μετά, αποτελούσαν τη βασική επιλογή των νέων ψηφοφόρων.

Ακόμα και το δύσκολο καλοκαίρι του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στη νεολαία – έστω και με αισθητά μειωμένη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Φαίνεται, όμως, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να εκμεταλλευτούν μία σειρά από αποφάσεις της κυβέρνησης που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις νεαρές ηλικιακές ομάδες, φιλοδοξώντας να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την επιρροή τους στο μέτωπο των νέων. Κεντρική φιγούρα αυτής της προσπάθειας είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε χθες μία εκλογική περιφέρεια, τον νομό Ηλείας, όπου η τοπική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετά σοβαρά θέματα. Παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα που είχε, ο Αλ.Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί με νέους ανθρώπους για να πιει καφέ και να συζητήσει μαζί τους.

Τα όσα άκουσε από τους συνομιλητές του, δεν τον ξάφνιασαν καθώς τα ίδια ακούει από τους νέους κάθε φορά που τους συναντάει. Είτε πρόκειται για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, είτε για επιστήμονες, είτε για αυτοαπασχολούμενους, είτε αγρότες -όπως ήταν ορισμένοι που βρέθηκαν στη χθεσινή παρέα του πρώην πρωθυπουργού- εκφράζουν την ίδια αγωνία για το αύριο.

Η ανασφάλεια είναι το βασικό πρόβλημα των νέων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει έμφαση στη νέα γενιά στο πρόγραμμα που καταρτίζει, αλλά και να της εξηγήσει πως οι πολιτικές τις κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτές που μεγαλώνουν το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν.

Με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να έρθει σε επαφή με τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης για τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή η κατάργηση του 8ωρου και η πρακτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Την ίδια στιγμή, στρέφεται προς τους νέους επιστήμονες και τους εξηγεί πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, όπως έκανε ο Αλ.Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες στην εκδήλωση του ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Ταυτόχρονα, παρεμβαίνει και σε μία άλλη σειρά ζητημάτων που ενδιαφέρει τους νέους, όπως είναι η εισαγωγή στα ΑΕΙ -μη ξεχνάμε πως οι 17αρηδες ψηφίζουν πλέον-, η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου από τη συστηματική υποβάθμιση -όπως τη χαρακτηρίζει- από τη πλευρά της κυβέρνησης, στο θέμα της αστυνομικής καταστολής που βρέθηκε στο επίκεντρο με αφορμή το περιστατικό της Νέας Σμύρνης, ακόμα και σε ζητήματα πολιτισμού, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες με το σφράγισμα από την ΕΛΑΣ του θεάτρου «Εμπρός».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...