Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει σε εξωστρέφεια – ακρίβεια – παρακολουθήσεις

Μοιραστειτε το

Μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για το εναλλακτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης το οποίο παρουσίασε στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κουμουνδούρου, με τη συμμετοχή όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης στην υπόθεση των υποκλοπών, αντιμετωπίζοντας την κυβέρνηση ακόμα και ειρωνικά, καθώς δεν φαίνεται να πείθεται από τις εξηγήσεις που έχει δώσει ως τώρα.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έδωσαν νέες διαστάσεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει σε αντιπολιτευτική «παντιέρα» τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χρεώνοντας προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη το παράκεντρο που είχε στηθεί ανάμεσα στο Pretador και την ΕΥΠ και το οποίο φέρεται να παρακολουθούσε πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Η αμηχανία της κυβέρνησης είναι εμφανής, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η γραμμή «άμυνας» του Μεγάρου Μαξίμου αλλάζει διαρκώς και δεν μοιάζει ιδιαίτερα πειστική. Γι αυτό και η Κουμουνδούρου έχει περάσει από τη μετωπική επίθεση, στην ανοιχτή ειρωνεία.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κο Οικονόμου και στον κο Μητσοτάκη, που η κυβέρνησή τους έπεσε θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης», σημείωσε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόγραμμα και ακρίβεια

Μπορεί οι παρακολουθήσεις να είναι πλέον το νούμερο ένα ζήτημα της επικαιρότητας, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου θα έχει μονοθεματική αντιπολιτευτική ρητορική.

Στην κορυφή της ατζέντας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να βρίσκεται η ακρίβεια, που τσακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κριτική προς την κυβέρνηση ήταν και θα παραμείνει πολύ σκληρή, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει αυτή να συνδυαστεί και την παρουσίαση των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξωστρεφής πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του κόμματος και μελών του think tank του πρώην πρωθυπουργού, όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του.

Ενδεικτικό είναι πως τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Δράμα, η Έφη Αχτσιόγλου, στην Ορεστιάδα, η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ και την εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθούν πολλές αντίστοιχες τέτοιες εκδηλώσεις, όπως είναι αυτή που θα γίνει τη Τρίτη, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, με τη συμμετοχή του Κώστα Ζαχαριάδη και καθηγητή Νίκου Φαραντούρη.

Στη μάχη της εξωστρέφειας θα ριχτεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που θα περιοδεύσει σε τουλάχιστον μία πόλη της περιφέρειας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...