Ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» θεσμικά – Στηρίζει τη Δικαιοσύνη, χτυπάει την κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, δεν ήταν λίγες οι φορές που κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ότι προσπαθούσε να ελέγξει τη Δικαιοσύνη προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά, δικά του, συμφέροντα, με αποκορύφωμα την υπόθεση Novartis, κατηγορίες που η Κουμουνδούρου αρνήθηκε σε όλους τους τόνους.

Φαίνεται, όμως, πως από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα σε εκείνα της αντιπολίτευσης, οι «ρόλοι» άλλαξαν. Το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι που στηρίζει τον θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης, ενάντια στις επικοινωνιακές επιθέσεις που κατά τη γνώμη του δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η σημερινή κίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδή, που παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα έναν γιγαντιαίο φάκελο με υπόμνημα της Αστυνομίας, καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα, ερμηνεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως έμμεση στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών. Ο εν λόγο φάκελος περιέχει εκατοντάδες ονόματα και διευθύνσεις ποινικών που είχαν συλληφθεί, είχαν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, είχαν καταδικαστεί, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Για την Κουμουνδούρου, πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα ώστε η κυβέρνηση να αποποιηθεί των ευθυνών της για την έξαρση της «σκληρής» βίας το τελευταίο διάστημα στη χώρα και να ρίξει το φταίξιμο γι αυτή την εξέλιξη στη Δικαιοσύνη. « Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη υπόσχονταν ασφάλεια για να γενικεύσουν τελικά, δύο χρόνια μετά, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Οφείλουν λοιπόν, αντί για επικοινωνιακές προσπάθειες μετατόπισης των ευθυνών της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τις οποίες πλέον παραδέχονται και στελέχη της ΝΔ, να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα και τη βαριά εγκληματικότητα που οργιάζει ανεξέλεγκτη, με καθημερινές ένοπλες ληστείες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και μαφιόζικες ενέδρες θανάτου», ανέφερε για το θέμα του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των δικαστικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και τη σύλληψη των εγκληματιών, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες των πράξεών τους».

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης απέναντι σε κυβερνητικές πράξεις και λόγια. Πέρσι τον Μάιο, ξέσπασε μεγάλη σύγκρουση εξαιτίας της παρέμβασης που είχε πραγματοποιήσει μέσω τον κοινωνικών δικτύων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Άκης Σκέρτσος, προκαλώντας την οργή της Κουμουνδούρου, με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, να ζητάει την αποπομπή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντεπίθεση: Κόντρα στην εξεταστική για τον Παππά, χτυπά κατά της Νικολάου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...