Ο ΣΥΡΙΖΑ μελετάει τις δημοσκοπήσεις και ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να δείχνουν καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως στη Κουμουνδούρου, μελετώντας τις μετρήσεις κοινής γνώμης, οδηγούνται στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά άτρωτη είναι.

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν έντονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, αλλά και συνολικά τον δημόσιο διάλογο, είναι η αδυναμία που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο να καρπωθεί τα οφέλη από τη φθορά της κυβέρνησης. Όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πανίσχυρο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πασχίζει να βρει τα πατήματα του.

Η απάντηση που έδιναν σε αυτό το ερώτημα τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου είναι πως στη παρούσα φάση, υπό το καθεστώς του φόβου που προκαλεί η πανδημία και η αβεβαιότητα στην οικονομία, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο καθένας, είναι το τι θα ψηφίσει – ένα επιχείρημα που βέβαια δεν έχει στέρεη βάση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, μελετώντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, υποστηρίζουν ότι τα πράγματα κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι για τη Νέα Δημοκρατία. Αρχικά, λένε ότι αυτό είναι εμφανές και στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όλοι οι δείκτες ικανοποίησης των πολιτών ως προς τη διαχείριση της καθημερινότητας από τη πλευρά της κυβέρνησης, είναι εμφανώς μειωμένοι.

Μάλιστα, δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο πρόσφατο «Ευρωβαρόμετρο», που δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ την κατηγορεί και για ελλιπή διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

  • Το 78% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως η γενική κατάσταση στην χώρα είναι κακή.
  • Το 92% των πολιτών πιστεύουν πως η κατάσταση στην απασχόληση είναι κακή.
  • Το 76% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως η παροχή των δημόσιων υπηρεσιών είναι κακή.
  • Το 81% των πολιτών πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση στην οικονομία δεν θα βελτιωθεί.
  • Το 77% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες η γενική κατάσταση στην χώρα δεν θα βελτιωθεί.
  • Το 81% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύουν πως τους επόμενους 12 μήνες τα οικονομικά του νοικοκυριού τους δεν θα βελτιωθούν.
  • Το 61% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα για την πανδημία
  • Το 67% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας
  • Το 71% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση
  • Το 84% δηλώνει πως τα δημόσια μέσα ενημέρωσης δεν είναι απαλλαγμένα από πολιτικές πιέσεις

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πως το ειδυλλιακό σκηνικό που παρουσιάζουν για την κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις, δεν είναι απολύτως ακριβές. «Μέρα, παρά μέρα, όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο, κάνει την εμφάνιση της και μία δημοσκόπηση που δείχνει τη κυβέρνηση να σαρώνει, λες και όλα γύρω μας είναι υπέροχα». Αυτό είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας το θέμα.

Η παραπάνω τοποθέτηση δείχνει ξεκάθαρα πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται τις μετρήσεις που παρουσιάζουν οι ελληνικές εταιρίες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητάνε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγείλει ανοιχτά ως «στημένες» αυτές τις έρευνες, κάτι που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να κάνει. Τουλάχιστον προς ώρας.

Η αιτία για αυτή τη δυσπιστία είναι αφενός η κραυγαλέα αναντιστοιχία ανάμεσα στα στοιχεία που αυτές δίνουν, σε σχέση με το «Ευρωβαρόμετρο», τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από δικές τους δημοσκοπήσεις, αλλά και το κλίμα που λαμβάνουν από την επαφή τους με την κοινωνία, το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με αυτό που οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν.

Όλα τα παραπάνω, τους έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι όχι απλά δεν είναι χαμένο από χέρι, αλλά μπορεί να ανατραπεί στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες – Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...