Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στον δρόμο του διχασμού κι ετοιμάζει την αντεπίθεσή του

Μοιραστειτε το

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Το

Τα προηγούμενα 24ωρα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ κύλησε σε κλίμα μεγάλης έντασης, βρίθοντας χαρακτηρισμών που κάθε άλλο παρά συνηθισμένοι είναι. Ωστόσο, από την Κουμουνδούρου δηλώνουν ότι η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης για να διασωθεί πολιτικά.

Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα και ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, στη Βουλή.

«Στο στόχο του διχασμού, στον οποίο θέλει για ίδιον όφελος να παρασύρει την κοινωνία, εμείς αντιτάσσουμε το στόχο της ενότητας της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα και στα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος του να είναι πιο προσεκτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Γιατί η αλήθεια είναι πως έβαλαν το χεράκι τους και ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να οξυνθεί το κλίμα. Ο χαρακτηρισμός «Πισπιρίγκου της Παιδείας» που απέδωσε στη Νίκη Κεραμέως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, κάθε άλλο παρά πολιτικός είναι.

Για την ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας την προσδιόρισε ως «άστοχη, ατυχή και απαράδεκτη διατύπωση» – όπως ακριβώς της άρμοζε, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.

Στην επισήμανση αυτή, κορυφαίοι παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως αυτή η καταδικαστέα φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -για την οποία ζητήθηκε συγνώμη- απέχει παρασάγγας από την ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια εμπρηστική επίθεση εναντίον ενός Μέσου Ενημέρωσης. Όπως και το να χαρακτηρίζει «τσόγλανους» τους πολιτικούς του αντιπάλους ένας πρωθυπουργός.

Θα τους ταράξει στη νομιμότητα

Κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα σκληρός -χρησιμοποίησε τη φράση «εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής» που απέδωσε, προχθές, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκο Μητσοτάκης, οκτώ φορές- αλλά απέφυγε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Αναφέρθηκε σε ολόκληρο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής και συγκεκριμένα στις «αντικοινωνικές» -όπως τις χαρακτηρίζει- επιλογές της, που έχουν φέρει τους πολίτες στα όρια τους. Και εκεί πάνω σκοπεύει να χτυπήσει το επόμενο διάστημα.

Στην ακρίβεια, στην «κοροϊδία» των πολιτών με το power pass, των συνταξιούχων με τα αναδρομικά, των ελευθέρων επαγγελματιών με την επιστρεπτέα προκαταβολή και στην αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Για να είναι, μάλιστα, σαφής χρησιμοποίησε τη φράση «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» του ιστορικού επικεφαλής της ΕΔΑ, Ηλία Ηλιού – μια φράση που, βέβαια, είχε ειπωθεί σε άλλες ιστορικές συνθήκες, όταν και «νομιμότητα» για την πολιτική ζωή του αστικού μετεμφυλιακού κράτους, ήταν η αποφυγή της ταύτισης με το παράνομο -τότε- ΚΚΕ και τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...