Ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα των σχολείων – Να ληφθούν όλα τα μέτρα

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Στην επίθεση πέρασε η Κουμουνδούρου σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ζητώντας παράλληλα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία ζητά από τη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη Κουμουνδούρου προκαλεί έντονη ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, δηλαδή πάνω στη κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Με βάση τα επιστημονικά ευρήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως η μετάλλαξη «Δ» δείχνει να προσβάλει με ιδιαίτερη ευκολία τόσο τους εφήβους, όσο και τα παιδιά. Με δεδομένο ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας δεν είναι τα επιθυμητά και λαμβάνοντας υπόψιν τους πως το ποσοστό των εμβολιασμένων πέφτει αισθητά στους ανήλικους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τη πλευρά της κυβέρνησης, ζητώντας εδώ και τώρα μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών.

«Ακόμη κι αυτή τη στιγμή, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, δεν είναι αργά. Το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με κάθε φορέα του δημοσίου να διερευνήσει τη διαθεσιμότητα χώρων και να εξασφαλίσει το διδακτικό προσωπικό, για να αραιώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα», ανέφερε σε δήλωση του ο Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας «να ενισχύσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία, καθώς θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον ακόμη χειρότερο από πέρυσι, λόγω των μεταλλάξεων που έχουν εμφανιστεί στο μεταξύ. Να στηρίξει δασκάλους, καθηγητές και μαθητές. Να εξετάσει τα αιτήματα των δήμων, όπως αυτό του δήμου Χαλανδρίου, για τη λειτουργία των σχολείων και να εξασφαλίσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους».

Στη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και σε φορείς όπως οι δήμοι και η εκκλησία, βρίσκεται για τη Κουμουνδούρου η λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα που θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει η χώρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορέσουν να βρεθούν περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, έτσι ώστε να μη στοιβαχτούν παιδιά και εκπαιδευτικοί ανά 25 ως 28 άτομα ανά τάξη, όπως συνέβη πέρσι.

Επίσης, εκτιμούν ότι οι δήμοι -σε συνεργασία πάντα με τη κεντρική κυβέρνηση- θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσου, ο οποίος με έξοδα του δήμου αύξησε κατά 50% τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών σε σχέση με πέρυσι, επιβαρυνόμενος με 200.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκέστερος καθαρισμός στις σχολικές αίθουσες για την καλύτερη προστασία των παιδιών και των διδασκόντων. Ταυτόχρονα, λαμβάνει μια σειρά μέτρων για την έγκαιρη προετοιμασία των σχολείων και την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτά από μόνα τους δεν αρκούν και ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των προσλήψεων επιπρόσθετου διδακτικού προσωπικού, αλλά και στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας ανά τάξη. Κατηγορούν, μάλιστα το υπουργείο Παιδείας ότι ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο, εκτός των self-tests για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, προειδοποιεί ότι τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν ακόμη χειρότερα, καθώς προβλέπεται το κλείσιμο των τμημάτων να γίνεται μόνο όταν νοσήσουν το 50% συν 1 των παιδιών της τάξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Σεμεδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες – Οι περιοχές που θα πληγούν

Σχολεία-Γκάλοπ: Συμφωνείτε με τo να μένουν ανοικτά τα τμήματα μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών;

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...