Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει τη σύγκρουση – «Αντικοινωνική πολιτική, καταστολή και “χάδια” στην άκρα δεξιά»

Μοιραστειτε το

Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι τα στραβά μάτια που κάνουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες μπροστά στην αναζωπύρωση της φασιστικής βίας

Μα δείξει στους πολίτες πως οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση πάνε πακέτο με το δόγμα «νόμος και τάξη», από το οποίο εξαιρούνται οι φασιστικές συμμορίες στις οποίες κλείνει το μάτι, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση, τόσο με αφορμή τα γεγονότα της Σταυρούπολης, όσο και με τις αποφάσεις της να προχωρήσει στο ξεπούλημα -όπως το χαρακτηρίζουν- της ΔΕΗ και του ΟΛΠ.

Καθ’ όλη τη περίοδο που βρίσκεται στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κουμουνδούρου επιτίθεται διαρκώς εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι προωθεί αντιλαϊκές και εχθρικές προς τη κοινωνία πολιτικές. Αφενός διότι ζει το «νεοφιλελεύθερο όνειρο» του, αφετέρου γιατί χρησιμοποιεί το κράτος ως μηχανισμό για την ικανοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ονομάζει «φίλους» του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, της εξυπηρέτησης συμφερόντων και ικανοποίησης των νεοφιλελεύθερων εμμονών του, συμπεριλαμβάνουν και την απόφαση για αύξηση μετοχική κεφαλαίου στη ΔΕΗ που θα οδηγήσει στην απώλεια του ελέγχου της εταιρίας από το δημόσιο – εν μέσω μάλιστα ενεργειακής κρίσης-, αλλά και την επιπλέον πώληση ποσοστού του ΟΛΠ στη κινεζική Cosco.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κάποιος το εργασιακό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που ετοίμασε ο ίδιος υπουργός, την άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να παρέμβει για τη συγκρότηση της ακρίβειας, αλλά και την «εκπαραθύρωση» χιλιάδων παιδιών από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνδυασμό και με την απόπειρα διείσδυσης ιδιωτών στο ΕΣΥ, τότε ολοκληρώνεται το «παζλ» που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο να μιλάει για μία «ανοιχτή και ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κοινωνίας» από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Η εφαρμογή, όμως, αυτής της σκληρής πολιτικής δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμβολή της καταστολής και του δόγματος «νόμος και τάξη», λένε από τη Κουμουνδούρου. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το μένος που θεωρούν ότι δείχνει η κυβέρνηση κατά της νεολαίας και των εργαζόμενων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζουν, χρησιμοποιούσαν τους μηχανισμούς καταστολής εναντίον όσων αντιδρούσαν σε αυτές τις επιλογές, αφήνοντας το οργανωμένο έγκλημα να αλωνίζει. Όλα αυτά, ως συνειδητή απολύτως απόφαση. «Αντί για το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες, φρόντισαν να εμπεδώσουν ακριβώς το αντίθετο», είπε στο Newsbomb.gr, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι τα στραβά μάτια που κάνουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες μπροστά στην αναζωπύρωση της φασιστικής βίας -εκτός από τα τη προσπάθεια να ψαρέψουν ψήφους στον «βούρκο της άκρας δεξιάς»- σχετίζεται άμεσα και με τις παραπάνω πολιτικές επιλογές. Δεν περνάει απαρατήρητο, άλλωστε, το γεγονός πως τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης ξεκίνησαν μετά από επίθεση φασιστοειδών εναντίον άλλων μαθητών που μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το σχολείο, κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – δηλαδή εναντίον μίας εμβληματικής κυβερνητικής μεταρρύθμισης.

Από εκεί και έπειτα, δεν παραβλέπουν και το γεγονός πως η ακραία «σαμαρική» συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στα εσωτερικά του κόμματος. Επίσης, σε κάθε ευκαιρία από τη Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φοβάται» ότι ο συνδυασμός «απλή αναλογική-αντιεμβολιαστικό κίνημα-σχηματισμοί της άκρας δεξιάς» θα μπορούσε να του δημιουργήσει μεγάλο «μπελά», κόβοντας από το κυβερνών κόμμα ένα αξιοσέβαστο εκλογικό ποσοστό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο… απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια – Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...