Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη κοινωνία

Μοιραστειτε το

«Αλήθεια, πόσοι πίστευαν πριν από δύο χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετείχε μαζικά σε μία διαδήλωση για την Πρωτομαγιά, με επικεφαλής τον αρχηγό του και τα κορυφαία του στελέχη και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα;».

Αυτό το ρητορικό ερώτημα έθεσε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συζήτηση που είχε με το Newsbomb.gr, σχολιάζοντας την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης.

Αυτό που στη πραγματικότητα ήθελε να αναδείξει ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα με αυτό το σχήμα, ήταν πως στη παρούσα φάση, παρά τα όσα συνέβησαν την περίοδο που η Κουμουνδούρου βρέθηκε στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει καλά «γειωμένος» με την κοινωνία. Αυτή η εκτίμηση είναι καθολική στο κόμμα. Μπορεί να υπάρχουν επί μέρους ερωτηματικά και σκέψεις για το πώς αυτή η σύνδεση θα μεταφερθεί στη κάλπη, όμως αισθάνονται πως παρά τις δυσκολίες και τη δημοσκοπική καθήλωση, ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Κατά τη γνώμη τους, τα όσα συνέβησαν τη Πέμπτη, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι κάτι συγκυριακό, εξαιτίας της «μάχης» για το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά βασίζεται στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησαν από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα. Είναι με απλά λόγια αποτέλεσμα της επιλογής τους να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Όπως εξηγούν από τη Κουμουνδούρου, οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις, είναι κάτι που απασχολεί την πλειοψηφία των πολιτών που είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό/κοινωνικό ζήτημα, το οποίο δεν θα περάσει σαν να μη συνέβη τίποτα σε εκείνους που θα το ζήσουν στη καθημερινότητα τους. Επομένως, είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να είναι πρωταγωνιστής στη σύγκρουση και όχι ένας απλός παρατηρητής. Επίσης, συμπληρώνουν, πως είναι μεγάλη παρακαταθήκη η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα καταργήσει αυτό τον νόμο-έκτρωμα και πως θα επαναφέρει τις Συλλογικές και Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δεν είναι, όμως, μόνο το εργασιακό δείγμα της καλής επαφής που έχουν αναπτύξει με την κοινωνία. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους εκπροσώπους του κλάδου του Τουρισμού, καταθέτοντας παράλληλα και μία σειρά από μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας. Το ίδιο έκανε όλους τους προηγούμενους μήνες με όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί από τη πανδημία.

Βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τις επιχειρήσεις της εστίασης, αλλά και με τους εμπόρους, καταθέτοντας -κατά την εκτίμηση τους- ρεαλιστικές προτάσεις που ανταποκρίνονταν στα «θέλω» των συνδικαλιστικών οργάνων του κάθε χώρου οι οποίες μάλιστα δεν θα δημιουργούσαν και «μαύρη τρύπα» στα δημόσια ταμεία. Μάλιστα, θεωρούν ότι η ταχύτητα με την οποία δημιούργησαν το πρόγραμμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθεί στη μεσαία τάξη η αίσθηση πως υπάρχει λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πλέον, αυτό που θέλουν να πετύχουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το να αλλάξουν το κλίμα πολιτικό κλίμα που δείχνει να έχει παγιωθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Αν και δεν αμφισβητούν ανοιχτά τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν κάθε τρεις και λίγο το φως της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας χαοτική διαφορά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για την ΝΔ, όσο παρουσιάζονται και πως η λαϊκή δυσαρέσκεια, σε συνδυασμό με τις προγραμματικές τους θέσεις, θα γυρίσουν υπέρ τους το παιχνίδι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...