Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο μέτωπο της Παιδείας

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με τη κυβέρνηση για τον τρόπο εισαγωγής στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων, εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει να ζητάει τη μη εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για φέτος.

Τη περίοδο που συζητήθηκε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να μετατοπίσει το κύριο βάρος της συζήτησης από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο νέο σύστημα εισαγωγής σε αυτά.

Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει τότε η Κουμουνδούρου, ήταν πως με τον νέο νόμο, θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχεδόν 25.000 παιδιά, που κατά γνώμη τους θα αποτελούσαν «πελατεία» για ιδιωτικά κολλέγια. Εκεί ήθελε και να στοχεύσει. Στο «ρουσφέτι» που υποστηρίζει ότι έκανε μέσο του νομοσχεδίου η υπουργός Παιδείας στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολλεγίων.

Μάλιστα, το γεγονός πως το νέο σύστημα θα εφαρμόζονταν από φέτος, μία ιδιαίτερη χρονιά που τα παιδιά επί της ουσίας δεν πάτησαν το πόδι τους στα σχολεία, ήταν ακόμα ένα σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε δύο φορές την ίδια επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της οποίας του ζητούσε να μην εφαρμοστεί φέτος το νέο σύστημα εφαρμογής, όμως δεν απαντήθηκε.

Έτσι, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε για τρίτη φορά την ερώτηση, με στόχο να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα την καταθέτουμε κάθε εβδομάδα, μέχρι να έρθει ο κ.Μητσοτάκης και να απαντήσει. Όχι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά στις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν», είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τα παιδιά της φετινής Γ’ Λυκείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στερηθεί, εξ αιτίας της πανδημίας, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους καθηγητές τους, τους φίλους τους, τη διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο τους, την εφηβεία τους. Και καλούνται φέτος να δώσουν εξετάσεις, έτσι κι αλλιώς, σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η εν λόγω ερώτηση.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί αφενός να εκθέσει τον πρωθυπουργός και τη κυβέρνηση στα μάτια χιλιάδων οικογενειών και αφετέρου να αναδείξει ξανά τη μη ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου, με πρόφαση τη πανδημία. Το θέμα κάθε άλλο παρά λήξαν θεωρείται για τη Κουμουνδούρου, που σκοπεύει να εντείνει κι άλλο τη πίεση προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με στόχο το εργασιακό νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχουν ακόμη χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στη Βουλή, είναι οι διαφωνίες μερίδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ορισμένες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα μνημόνια συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...