Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει εκλογικά – Άνοιγμα Τσίπρα στους συνταξιούχους

Μοιραστειτε το

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα εξαντλήσει τη τετραετία

Καμία ανατροπή στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να προκαλεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να δουλεύει με ορίζοντα το φθινόπωρο.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να προσεγγίσει εκλογικά κοινά που βρίσκονται παραδοσιακά κοντά στη συντηρητική παράταξη, όπως είναι οι συνταξιούχοι, κάνοντας λόγο για «τριπλή κοροϊδία» σε βάρος τους από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Δουλεύουν για εκλογές

Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες εβδομάδες κυριάρχησε στον δημόσιο διάλογο η εκλογολογία. Επίσης, είναι σαφές ότι τη συζήτηση τη τροφοδότησαν τόσο διαρροές που προέρχονταν από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και κάποιες δημόσιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ωστόσο, η κατηγορηματική χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τον Τύπο και αρκετούς πολιτικούς αναλυτές. Διότι οι ως τώρα, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν δείχνουν να πείθοντα από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Ούτε και ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τα όσα είπε στη Βουλή. «Ποιος σας πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας; Ούτε οι βουλευτές σας. Έχετε οδηγήσει σε πρωτοφανή αστάθεια τη χώρα και λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως η Κουμουνδούρου δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό της, ούτε θα επαναπαυτεί μέσα στο καλοκαίρι. Αντίθετα, θα συνεχίσει να λειτουργεί με ορίζοντα το φθινόπωρο, όταν και εκτιμούν ότι θα στηθούν εν τέλει οι κάλπες.

«Άνοιγμα» στους συνταξιούχους

Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα εξαντλήσει τη τετραετία, συνεχίζουν τις στοχευμένες παρεμβάσεις.

Μετά τη νεολαία που προηγήθηκε τη Δευτέρα και τη Τρίτη, με τις παρουσιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των θέσεων για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και τις προτάσεις του για τη στεγαστική κρίση, ήρθε η ώρα των συνταξιούχων. Ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της χθεσινής του ομιλίας στα ζητήματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τους «εξαπατά διαρκώς».

Μάλιστα, από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν αργά χθες το βράδυ, πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση από 01.01.2023 της Εισφορά Αλληλεγγύης και του «ξεπαγώματος» των αυξήσεων των συντάξεων, ότι αποτελούν «δυο μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν:

1.Σήμερα, υφίσταται η «ασφαλιστική» (ν.3865/2010 και ν.4002/2011) και η «φορολογική» (ν.3986/2011 και 4172/2013) Εισφορά Αλληλεγγύης. Η πρώτη, που επιβάλλεται στις υψηλότερες κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα παραμείνει ανέγγιχτη και το 2023.

Αυτή που θα καταργηθεί, είναι η δεύτερη, που επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 12.000-20.000 ευρώ, η εισφορά είναι μόλις 2,2%.

Αυτό σημαίνει ότι, οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα δουν καμία απολύτως αύξηση στα εισοδήματά τους, ενώ και η λοιπή, συντριπτική πλειοψηφία, θα δει ελάχιστες αυξήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Έκθεσης ΗΛΙΟΣ»(5ος/2022) το 66% των συνταξιούχων της χώρας, εμφανίζει εισόδημα από συντάξεις, κάτω των 1.000 ευρώ.

«Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός!», έλεγαν συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

  1. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι, από 1.1.2023, θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια. Όμως αυξήσεις θα δουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μόνο 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Αυξήσεις δε θα δουν αντίστοιχα 1 έως 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν θετική προσωπική διαφορά. Ακόμα και αυτοί όμως, οι συνταξιούχοι, που θα «ωφεληθούν», θα δουν ελάχιστες αυξήσεις, της τάξεως του 4%(στην καλύτερη περίπτωση), την ώρα που, το κόστος της ενέργειας τρέχει με αύξηση 200% και τα βασικά είδη κατανάλωσης, με αυξήσεις από 10-30%.

«Συνεπώς δεν μιλάμε για αυξήσεις, αλλά για στοχευμένη μείωση εισοδήματος όλων των συνταξιούχων. Και αυτό, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησαν τα ίδια πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...