Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στους δρόμους… για να μείνει

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως επιδιώκει να επιστρέψει στους δρόμους, με σκοπό αυτή τη φορά να μείνει.

Με ένα μαζικό, για τα δεδομένα του, μπλοκ και με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη πορεία για τη 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως η Κουμουνδούρου «επέστρεψε» στους δρόμους για να μείνει.

Ακόμα και πριν βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κάποιο κόμμα με μεγάλη δυναμική στα λαϊκά κινήματα. Με απλά λόγια, δεν ήταν η πολιτική εκείνη δύναμη που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις μάζες – γι αυτό και στη Κουμουνδούρου γελάνε όταν η κυβέρνηση και διάφοροι δημοσιολόγοι τους χρεώνουν όλες τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Παρά την αδυναμία αυτή, κατάφερε τη κρίσιμη περίοδο 2010-2012 να κερδίσει στις κάλπες την αγανάκτηση των πολιτών, που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν δραματικά στα χρόνια των μνημονίων. Όμως, η κινηματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμα χειρότερη με την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2015 και κυρίως με τη διάσπαση που ακολούθησε μετά τη «συνθηκολόγηση» εκείνου του καλοκαιριού, καθώς αποχώρησε το πλέον μαχητικό τμήμα του, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας.

Τα χρόνια που είχε την εξουσία, επί της ουσίας «εξαφανίστηκε» από τους δρόμους. Και όποτε έκανε κάποια προσπάθεια να εμφανιστεί, όπως για παράδειγμα στις πορείες του Πολυτεχνείου, δεν γίνονταν αποδεκτός από τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς – κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής.

Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αρχικά, στη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ευρισκόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως επιδιώκει να επιστρέψει στους δρόμους, αυτή τη φορά με σκοπό να μείνει, καθώς η παρουσία του μπλοκ του στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου, δεν ήταν η πρώτη τους τελευταίους μήνες.

Οι δυνάμεις της Κουμουνδούρου στα σωματεία και στα συνδικάτα έλαβαν μέρος στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο του Κωστή Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ενώ σε όλες τις κινητοποιήσεις των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τη πολιτική της κυβέρνησης, προσπαθεί να παρεμβαίνει.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της πανδημίας, της ακρίβειας και της κυβερνητικής πολιτικής που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο, συντρίβοντας τον κόσμο της εργασίας.

Επομένως, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, στις οποίες θέλουν όχι απλά να συμμετάσχουν, αλλά κυρίως να προσφέρουν μία ρεαλιστική προοπτική για το αύριο στους πολίτες, κερδίζοντας έτσι τη ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Έτσι, φαίνεται πως δεν θα αποθαρρυνθούν από συμπεριφορές σαν και αυτές που συνάντησε η αντιπροσωπία τους, χθες, στο Πολυτεχνείο, από ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μάλιστα, φρόντισε να το κάνει σαφές και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτή η άθλια ανθυποομάδα της δήθεν επαναστατικής αριστεράς που τόλμησε να σηκώσει χέρι στο Νίκο Μανιό είναι ακριβώς η εξήγηση για το περιθώριο στο οποίο βρίσκεται ο «πόλος». Ντροπή και όνειδος για τους παλαιότερους που θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι τόσο ανιστόρητοι όσο τα φυντάνια τους.

Υ.Γ. Για όσους δεν παρακολούθησαν πρόκειται για την νεολαία του ΝΑΡ. Πάντα για την «κομμουνιστική απελευθέρωση». Να τους χαίρονται», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...