Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «νέα κατορθώματα του κ. Πατούλη»

Μοιραστειτε το

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι» από την ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την προμήθεια rapid test για τον κορονοϊό από την Περιφέρεια Αττικής «με αδιαφανείς διαδικασίες και σε σαφώς υπερκοστολογημένες τιμές  και στη δημοσιότητα ήρθαν νέα κατορθώματα του κ. Πατούλη» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το κόμμα της Κουμουνδούρου επικαλούμενο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ που αναφέρει πως η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει και άλλη σύμβαση, για την προμήθεια μασκών ποσού 300.000€, με εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία (με την προμήθεια rapid test) ισχυρίζεται πως το θέμα «προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της υπεροκοστολόγησης της προμήθειας (75 λεπτά η μάσκα), η εταιρεία που έχει έδρα τη Νάουσα δραστηριοποιείται στο real estate, και τροποποίησε  τους ΚΑΔ στο καταστατικό της για να έχει δικαίωμα εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, σε ημερομηνία μεταγενέστερη της σχετικής ανάθεσης από την Περιφέρεια Αττικής.

«Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Επειδή καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίθανες ιστορίες υπερτιμολογήσεων, απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων με εταιρείες – ”φαντάσματα”», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ερωτά:

Υπάρχει τελικά κάποια διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης που να μην δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Ως πότε θα καλύπτει ο κ. Βορίδης και συνολικά η κυβέρνηση τον γαλάζιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη;

Ως πότε θα συνεχίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ανέχεται, αν όχι να ενθαρρύνει, αυτό το τσουνάμι ρουσφετολογικών πρακτικών, απευθείας αναθέσεων και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος;

«Η αλήθεια πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας παράλληλα πως «την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κλεισμένοι στα σπίτια τους, ανησυχούν για την υγεία τους και ταυτόχρονα βιώνουν τη μέγιστη οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια, οι ”άριστοι” και ”ανέμελοι” της ΝΔ, κάθε μέρα και πιο απροκάλυπτα,  διαμοιράζουν το δημόσιο χρήμα σε  φίλους και αρεστούς».


Όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» ο διαγωνισμός για την προμήθεια rapid test κατέληξε στην Amani Swiss (Cyprus) Limited, συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη που έχει και το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Αρης. Την περασμένη άνοιξη η Περιφέρεια Αττικής είχε αναθέσει στην Amani Swiss την προμήθεια προστατευτικών μασκών μέσω των fast-track διαδικασιών που όριζαν οι τότε κυβερνητικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...