Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στο «αντάρτικο» για τα εργασιακά – Αποφασισμένοι για μετωπική με την κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με την κυβέρνηση, με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται ήδη για την επερχόμενη αναμέτρηση, που ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ως τη «μητέρα των μαχών».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει αυτό το νομοσχέδιο, μας γυρνά πίσω στις χειρότερες μέρες του 2012, στις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας». Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν στην Κουμουνδούρου το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση ο Κωστής Χατζηδάκης. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο-«οδοστρωτήρας». Αν και γνωρίζουν ότι δύσκολα θα καταφέρουν να το πετύχουν, ωστόσο, σκοπεύουν να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους.

Από τη Δευτέρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης τη δράση του κόμματος μπροστά στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και νέοι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών. Σκοπός της συζήτησης, δεν ήταν άλλος, παρά ο τρόπος δράσης των δυνάμεων του κόμματος, την προσεχή περίοδο, έχοντας στο επίκεντρο το εργασιακό. Την ίδια στιγμή, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της Κουμουνδούρου, οι οποίες και θα είναι και εκείνες που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της επερχόμενης σύγκρουσης.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, δύο διαφορετικές διαδικτυακές εκδηλώσεις με θέμα συζήτησης τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο στις ζωές των εργαζόμενων. Η πρώτη από τη νομαρχιακή επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία της Μ.Ξενογιαννακοπούλου και του τοπικού βουλευτή, Σάκη Παπαδόπουλου. Η δεύτερη από τις οργανώσεις του Μεσολογγίου, με καλεσμένους τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα και τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Μεσολλογίου και Ναυπάκτου.

Παράλληλα με τις κομματικές συνεδριάσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζεται για μία μεγάλη καμπάνια, στην οποία και θα εξηγεί αναλυτικά τι περιμένει τους εργαζόμενους σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη. Αναμένεται να δώσει έμφαση στη θεσμοθέτηση της «ζωής-λάστιχου» -όπως το ονομάζουν και στην εργασία χωρίς δικαιώματα, αφού, όπως υποστηρίζουν, καταργεί ουσιαστικά το οκτάωρο. Θα επισημάνουν ιδιαίτερα το γεγονός πως θεσμοθετεί τη δυνατότητα ένας εργαζόμενος να δουλεύει για 6 μήνες σερί δεκάωρα, χωρίς να πληρωθεί ούτε μία ώρα υπερωρία, κάνοντας, την ίδια στιγμή, την ατομική σύμβαση κανόνα, άρα στερεί από τον εργαζόμενο τη στοιχειώδη δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων – Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...