Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει σε Μαξίμου-Χατζηδάκη με το δικό του σχέδιο για την εργασία

Μοιραστειτε το

Μπορεί η «απόκρουση» του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά που ετοιμάζει ο Κωστής Χατζηδάκης να αποτελεί την βασική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματος του για να προετοιμάσουν αναλυτικά το δικό τους πρόγραμμα για την εργασία στην Ελλάδα, το οποία και θα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνο της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας διέρρευσε τη πρόθεση του να προχωρήσει σε μία νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο στην αγορά εργασία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «κήρυξη πολέμου» από τη πλευρά της κυβέρνησης προς την εργατική τάξη.

Παρότι η Κουμουνδούρου ρίχνει όλες της δυνάμεις στη «μητέρα των μαχών» -όπως αποκαλεί τη σύγκρουση για τα εργασιακά– θεωρείται πολύ δύσκολο να μην περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο-λαιμητόμος του Κ.Χατζηδάκη. Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «εξοφλήσει» μέσω αυτής της ρύθμισης τα «γραμμάτια» που έχει προς τον ΣΕΒ.

Υπό αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας, η Κουμουνδούρου εργάζεται ήδη για τον σχεδιασμό του δικού της προγράμματος, το οποίο και θα παρουσιάσει κατά τα πρότυπα των προγραμμάτων για την Υγεία και τη επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως είπε στο Newsbomb.gr πρόσωπο που ασχολείται με την κατάρτιση του εν λόγω σχεδίου, η βασική του αρχή είναι πως θα ανατρέψει πλήρως το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Όπως λένε από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, χρειάζεται να ξεκινήσει μία πορεία συνεχούς ανάκτησης του δικαιώματος στην εργασία. «Βασικές κατευθύνσεις μας είναι η ρύθμιση της αγοράς εργασίας με θεσμικές παρεμβάσεις ενίσχυσης των εργαζομένων, της διαπραγματευτικής τους δύναμης και των μισθών τους», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιες παρεμβάσεις αποτελούν η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά του καθορισμού του στους κοινωνικούς εταίρους μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η διατήρηση των θέσεων εργασίας μετά την πανδημική κρίση, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων και η δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου εργασιακής ασφάλειας.

Από κει και πέρα, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο από νομοθετικές ρυθμίσεις για τη προστασία των εργαζομένων σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ειδικά για όσους εργάζονται σε καθεστώς εργολαβίας, αλλά και να αναγνωρίσουν τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες, ως μισθωτούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ – Ξεκινούν κλινικές δοκιμές

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...