Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τον Τουρισμό – «Έκθετη και χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση», λέει η Κουμουνδούρου

Μοιραστειτε το

Όλη την ευθύνη για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει -κατά τη γνώμη του- περιέλθει και αυτό το καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός, ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι εξαιτίας των δικών της πολιτικών επιλογών, η χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα να ξεκινάει τη σεζόν από δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.  

Ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα δεν αποτελεί κάποιο μυστικό, το γνωρίζουν όλοι. Η πανδημία είναι παρούσα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, το ίδιο και στη χώρα μας. Υπό αυτό το πρίσμα, στη Κουμουνδούρου ανησυχούν ιδιαίτερα για το πως θα κυλήσει φέτος η τουριστική σεζόν και για τις επιπτώσεις που θα βιώσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι εργαζόμενοι, αλλά και η ελληνική οικονομία συνολικά.

Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο τουρισμός ανοίγει πάλι χωρίς κανένα σχέδιο, στον «αυτόματο πιλότο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Κατά τα λεγόμενα τους, το μείζον πρόβλημα ξεκινάει από το ότι η κυβέρνηση απέτυχε τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών και στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, όσο και σε επίπεδο προετοιμασίας της χώρας για να υποδεχθεί τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

Από τη Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου δεν στηρίχθηκαν και πως η βιωσιμότητα τους και μαζί το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, κρέμεται από μία κλωστή. Σημειώνουν ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές, πέραν του ότι δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων που τελούσαν σε αναστολή και σε πολλές περιπτώσεις ήταν κοροϊδία, είναι δανεικά. Μάλιστα, αναφέρουν το παράδειγμα της εστίασης, όπου ναι μεν ανακοινώθηκε πρόγραμμα για την στήριξη της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων που άνοιξε στις 3 Μαΐου, όμως οι αιτήσεις θα γίνουν τώρα και η εκταμιεύεις τέλη καλοκαιριού. Με απλά λόγια, υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή.

Παράλληλα, θέτουν στο τραπέζι το ζήτημα της προετοιμασίας. Όπως λένε, δεν υπάρχουν ακόμα καν τα πρωτόκολλα για μια σειρά από δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανένας άνθρωπος του χώρου πως ακριβώς θα μπορεί και θα πρέπει να κινηθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ενώ η τουριστική σεζόν έχει ανοίξει επίσημα εδώ και ημέρες, από τη πλευρά της κυβέρνησης θυμήθηκαν τώρα την ανάγκη για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων στα νησιά δεν είναι ντόπιοι. Είναι από την Αθήνα ή άλλες περιοχές», είπε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος τι ακριβώς σχέδιο υπάρχει για τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων.

Όπως είναι απολύτως λογικό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ανησυχούν έντονα και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Διαρκώς σημειώνουν ότι η χώρα, μετά το πιο παρατεταμένο-αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, βρίσκεται στο φάσμα των κόκκινων δεικτών και περιμένει από χώρες όπως η ΗΠΑ και η Μ.Βρετανία να άρουν κάποια στιγμή τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδώσει για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν πως οι ανταγωνίστριες χώρες τις Μεσογείου βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από εμάς σε αυτό τον τομέα, κερδίζοντας μεγάλο κομμάτι της -έτσι κι αλλιώς- συρρικνωμένης τουριστικής πίτας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει εδώ και καιρό για τον έλεγχο της πανδημίας, κάτι που όπως λένε δεν έκανε. Επιμένουν, πάντως, ακόμα να λένε ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να πραγματοποιείται αξιόπιστη ιχνηλάτιση, εκτεταμένο testing στους προορισμούς και να γίνει εμβολιασμός κατά προτεραιότητα των εργαζόμενων στον τουρισμό, έτσι ώστε η χώρα να «πρασινίσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Σβήνει» η προσωπική διαφορά – Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα δουν αυξήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...