Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στροφές για τα εργασιακά

Μοιραστειτε το

Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύγκρουση για τα εργασιακά, με τη Κουμουνδούρου να προετοιμάζεται εντατικά για το νομοσχέδιο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ως τη «μητέρα των μαχών», τόσο σε πολιτικό, όσο και κινηματικό πεδίο.

Όσο οι μέρες περνούν και η πολυσυζητημένη κυβερνητική πρωτοβουλία θα αποκαλύπτεται σταδιακά καθώς θα παρουσιάζεται στη Βουλή, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα πέσουν πλήρως οι «μάσκες» και θα παρουσιαστεί χωρίς «μακιγιάζ» το νομοσχέδιο-έκτρωμα -όπως το χαρακτηρίζουν- που ετοίμασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι πάρα τις κυβερνητικές κορώνες περί «φιλεργατικού» νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ για τις προθέσεις τους.

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν να μιλάνε για απλήρωτα 10ωρα, ακόμα πιο εύκολες και φθηνές απολύσεις, σπαστό ωράριο στη μερική εργασία και απαξίωση της επιθεώρησης εργασίας.

Όμως, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά και μόνο να πείσει τους πολίτες ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι απλά και μόνο αντεργατικό ή καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας. Αυτό που θέλουν να καταστήσουν σαφές προς όλους τους εργαζόμενους είναι πως ο ίδιος ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής στοχεύει στο να κάνει πιο φθηνή την εργασία.

Θέλουν με απλά λόγια να πολιτικοποιήσουν πλήρως τη σύγκρουση και να την εντάξουν στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των δύο «διαφορετικών κόσμων».

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει στο «αίμα» της την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή εξοφλεί «γραμμάτια» προς τη πλευρά του ΣΕΒ, βάζοντας για χάρη του στη «γκιλοτίνα» τα -οποία τέλος πάντων- εργασιακά δικαιώματα που έμειναν όρθια από την εποχή των μνημονίων.

Στην αντίθετη ακριβώς πλευρά, θέλουν να δείξουν ότι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά τους πιστεύουν ότι η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εργαζόμενους που έχουν δικαιώματα. Γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσουν το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που αποτελεί στρατηγική κυβερνητική επιλογή, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να στρώσει τον δρόμο για το αύριο.

Έτσι, υπόσχεται από τώρα πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα «ξηλωθεί» άμεσα από τη δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα διατυμπανίζει ότι θα αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο, φιλεργατικό νομικό πλαίσιο που θα στηρίζεται στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και θα αποκαθιστά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στην Kέρκυρα: Ήθελε να σκοτώσει ο 67χρονος – Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...