Ο σπαγκοραμμένος υπουργός ήθελε και φλερτ… | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ορισμένες φορές οι Έλληνες πολιτικοί ξεπερνούν και τα καλύτερα ανέκδοτα. Και δεν μιλάμε για κάποιον βουλευτή μικρού κόμματος όπου θα δικαιολογείτο ο υπολογισμός των εξόδων, διότι για όσους δεν το γνωρίζουν, οι βουλευτές της περιφέρειας έχουν διπλάσια έξοδα από αυτούς του κέντρου. Ακόμα και για τους βουλευτές των μεγάλων κομμάτων, όπως είχε παραδεχτεί με πόνο ψυχής ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Ο κορυφαίος υπουργός όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Στο υπουργείο η συμπεριφορά του είχε ήδη γίνει ανέκδοτο, αφού δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη ούτε για να αλλάξει θέση στα χαρτομάντηλα. Ο άνθρωπος όμως δεν είναι μπαταχτσής. Δεν είναι για παράδειγμα σαν κάτι μεγαλοδικηγόρους που θυμίζουν τον αξέχαστο Τεπενδρή στην γνωστή ελληνική ταινία. Ο άνθρωπος είναι απλά σπαγκοραμμένος. Δεν κάνει δηλαδή μεγάλη ζωή χωρίς να πληρώνει, απλώς δεν ξοδεύει φράγκο. Δικαίωμα του.

Όταν όμως θέλεις αισθηματικές περιπέτειες, μιλάμε για νόμιμες αφού ο άνθρωπος ήταν εργένης, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, ε τότε πρέπει αναγκαστικά να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Αν μη τι άλλο, στα πρώτα ραντεβού.

Ο υπουργός λοιπόν φλέρταρε με δημοσιογράφο, όχι από τις προβεβλημένος, αλλά μία γυναίκα αρκετά αξιοπρεπή, από καλή οικογένεια. Πραγματική κυρία. Η γυναίκα ενέδωσε και αποφάσισε να δειπνήσει με τον υπουργό. Ο οποίος ως πραγματικός τζέντελμαν, την πήγε σε πολυτελές εστιατόριο του Ψυχικού. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τα κωμικά άρχισαν όταν ήρθε η ώρα της παραγγελίας. Ο ευγενέστατος σερβιτόρος πλησίασε το τραπέζι του ζευγαριού, με το κεράκι στη μέση όπως είθισται για πρώτο ραντεβού, για να πάρει παραγγελία από το ζευγάρι. Εκεί η δημοσιογράφος έκανε το πιο απογοητευτικό ρεπορτάζ στη ζωή της, αφού με έκπληξη άκουσε τον υπουργό να αρνείται το κουβέρ, διότι «δεν τρώει ψωμί», και να ζητά από τον σερβιτόρο να αντικαταστήσει το εμφιαλωμένο νερό με κανάτα από την βρύση: «Δεν ξέρεις πόσο καιρό μπορεί να είχαν εκτεθειμένα τα μπουκάλια»!

Η αποθέωση ήρθε με το κυρίως πιάτο. « Ξέρεις, το βράδυ δεν τρώω. Θα ήθελες να μοιραστούμε μία σαλάτα;», ρώτησε την σύνοδο του η οποία είχε μείνει άφωνη. Τι να κάνει η γυναίκα; Δέχτηκε! Και δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει το μαρούλι για να σηκωθεί να φύγει.

Φυσικά το ειδύλλιο έληξε άδοξα με την δημοσιογράφο να μην θέλει να ξαναδεί τον υπουργό ούτε για ρεπορτάζ! Κρίμα, διότι την επόμενη φορά μπορεί να μοιραζόντουσαν κανένα πιτόγυρο.

Η αξιοπρεπής κυρία δεν δημοσιοποίησε την εμπειρία της, ούτε ως παραπολιτικό. Την μοιράστηκε μόνο με δικούς της ανθρώπους. Γι’ αυτό ο κορυφαίος υπουργός συνεχίζει να έχει το προφίλ του «τεχνοκράτη» και όχι του σπάγκου. Εκτός υπουργείου φυσικά, αφού εντός ακόμα και τα σουβλάκια τα πληρώνει ο γενικός του γραμματέας.
Όταν το σουβλάκι είναι τζάμπα, χαλάλι η δίαιτα!

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα