Ο ρωσικός στρατός μπαίνει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η συμφωνία ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία με την οποία τερματίστηκαν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και η οποία επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσίας, δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε ρόλο της Τουρκίας στην εφαρμογή της, όμως η Άγκυρα, δηλώνει ότι θα ελέγχει από κοινού με τη Μόσχα την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Βάσει των όρων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, οι εμπόλεμες πλευρές διατηρούν «τις θέσεις που κατέχουν», κάτι που επικυρώνει τα σημαντικά εδαφικά κέρδη του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Μόσχα άρχισε χθες να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στη ζώνη της σύγκρουσης, κοντά στα εδάφη που τελούν ακόμη υπό αρμενικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 με Ρώσους στρατιωτικούς της ειρηνευτικής δύναμης προσγειώθηκαν σε αεροδρόμια του Γερεβάν, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό ξεκίνησε την εκφόρτωση των θωρακισμένων οχημάτων και οχημάτων προσωπικού.

Δείτε το βίντεο:

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα