Ο πρύτανης «ψεύδεται»

Μοιραστειτε το

Αντικρούουν τους ισχυρισμούς του για φθορές στο κατειλημμένο κτίριο και για χρήση βίας ώστε να απομακρυνθούν οι φύλακες, ενώ κατηγορηματικά δηλώνουν πως οι 30 από τους 31 συλληφθέντες είναι φοιτητές.

Απάντηση στη «λασπολογία και τα ανυπόστατα στοιχεία» που αφήνει να διαρρεύσουν μέρες τώρα ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δίνουν οι 31 συλληφθέντες με κείμενό τους, στον απόηχο της εισβολής των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, αλλά και των δυναμικών συλλαλητηρίων που ακολούθησαν.

Οι συλληφθέντες φοιτητές δηλώνουν ότι ο πρύτανης «ψεύδεται» όταν λέει πως οι περισσότεροι συλληφθέντες δεν είναι φοιτητές, ενώ αντικρούουν ως αβάσιμη τη δήλωσή του για φθορές στο κατειλημμένο κτίριο. Αναφορικά με τις κατηγορίες για χρήση βίας ως προς τους φύλακες της Πρυτανείας, δηλώνουν ότι στο πλαίσιο της κατάληψης απομακρύνθηκαν αλλά ουδεμία μορφή βίας υπήρξε απέναντί τους.

«Αυτό που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, με τις μαζικότατες κινητοποιήσεις χιλιάδων ατόμων, την πολύμορφη αλληλεγγύη και την αγωνιστική ανταπόκριση αποτέλεσε μια ηχηρή απάντηση στο όργιο καταστολής που τείνει να γίνει ασφυκτική καθημερινότητα. Μια απάντηση που αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία δεν παρέλειψαν να πλέξουν από την πρώτη στιγμή το εγκώμιο του ψεύτη πρύτανη.

Ωστόσο, σίγουρα όχι η τελευταία απάντηση, καθώς ο αγώνας συνεχίζεται, η Πρυτανεία συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη και οι απαντήσεις μας θα δοθούν στους δρόμους», καταλήγουν.

Οπως υποστηρίζει η ανακοίνωση των συλληφθέντων: «Οσο ο πρύτανης διαδίδει πως οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε φοιτητές, δηλώνουμε αναντίρρητα πως οι 30 από τους 31 συλληφθέντες είμαστε φοιτητές. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμαστε τα Πανεπιστήμια ως ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους και ως διαχρονικά κέντρα αγώνα, στα οποία ζυμώνονται, αλληλεπιδρούν και δραστηριοποιούνται τόσο φοιτητές όσο και άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Ο πρύτανης συνειδητά επιλέγει να αποσιωπήσει το γεγονός πως οι φοιτητικοί αγώνες πλαισιώνονται τόσο από τους ίδιους τους φοιτητές όσο και από αλληλέγγυους και αγωνιζόμενους, όπως ακριβώς έγινε και στο Πολυτεχνείο το ‘73».

AP PHOTO

Αναφορικά με τις κατηγορίες για χρήση βίας στους φύλακες της Πρυτανείας, ξεκαθαρίζουν ότι στο πλαίσιο της κατάληψης απομακρύνθηκαν αλλά ουδεμία μορφή βίας υπήρξε απέναντί τους. «Η απομάκρυνσή τους κρίθηκε απαραίτητη καθώς δρουν σε μόνιμη βάση ως δωσίλογοι οποιασδήποτε δραστηριότητας εντός του Πανεπιστημίου, όπως σαφέστατα φάνηκε στα όργια καταστολής που όλη η κοινωνία αντίκρισε», επισημαίνουν.

Για τους χαρακτηρισμούς «παράνομα, παραβιαστικά και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία» τονίζουν: «Δεν επιθυμούμε καμία νομιμοποίηση από πρόσωπα που αναγνωρίζουν ένα τέτοιου είδους νομοσχέδιο ως έννομο και δίκαιο, ένα νομοσχέδιο του οποίου η φύση αποτυπώθηκε και στα γεγονότα της Δευτέρας».

«Αντιλαμβανόμενοι τη νομιμότητα και την ακαδημαϊκή ελευθερία όπως η εξουσία σας την ορίζει», απαντούν ότι «στην πορεία της ιστορίας, ο νόμος και το δίκαιο δεν ήταν και δεν είναι ταυτόσημες έννοιες».

Οι 31 συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε τακτή δικάσιμο, λόγω πανδημίας.

Πηγή
Author: Νίκος Φωτόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...