Ο ΠΟΥ ενέκρινε κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε φτωχές χώρες

Μοιραστειτε το

Την έγκρισή του για κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για κατά της ασθένειας Covid-19 έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, γεγονός που θα επιτρέψει την χορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων σε φτωχές χώρες, μέσω του μηχανισμού Covax.

Η διαδικασία αυτή βοηθά τις χώρες που δεν έχουν τα μέσα να καθορίσουν μόνες τους την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός φαρμάκου να αποκτήσουν γρηγορότερα πρόσβαση σε θεραπείες και η έγκριση -που είχε προαναγγελθεί με την προσωρινή εισήγηση της 15μελούς Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) του ΠΟΥ- αφορά τα εμβόλια της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τα οποία παρασκευάζονται στην Ινδία (Serum Institute) και τη Νότια Κορέα (SKBio).

«Τώρα έχουμε βάλει στη θέση τους όλα τα κομμάτια για τη γρήγορη διανομή των εμβολίων. Αλλά ακόμη χρειάζεται να αυξήσουμε την παραγωγή», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού, οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να χορηγηθούν σε όλους τους ενήλικες μέσα σε διάστημα 8-12 εβδομάδων η μία από την άλλη. Επίσης, αναφέρειο ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρες όπου κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

Το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης είναι φτηνότερο από τα άλλα και πιο εύκολο να αποθηκευτεί και να διανεμηθεί, σε σύγκριση με εκείνα που έχουν επίσης πάρει την έγκριση του ΠΟΥ για κατεπείγουσα χρήση.

Επίσης, όπως ανέφερε η προσωρινή εισήγηση της 15μελούς Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) του ΠΟΥ, στις 10 Φεβρουαρίου, τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου υπερέχουν των κινδύνων και εξ αυτού προτείνεται η χορήγησή του σε όλους τους ενήλικες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...