Ο πονόλαιμος και η κατάλληλη αντιμετώπισή του

Μοιραστειτε το

Ο πονόλαιμος, ενοχλητικός και αρκετά οδυνηρός πολλές φορές, θεωρείται μια από τις συχνότερες παθήσεις, είτε ως σύμπτωμα απλού κρυολογήματος είτε ως ένδειξη για κάτι σοβαρότερο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι δεν εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εξαιτίας του κρύου, αλλά κάθε εποχή. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι είναι πολύ συχνή η… αποτροπή από το παγωμένο νερό για «να μην πονέσει ο λαιμός». Κατά βάση, ο πονόλαιμος είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, που μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρότερη κατάσταση, οπότε είναι καίριας σημασίας η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Συνήθως αντιλαμβανόμαστε ότι «κάτι δεν πάει καλά», από ένα «ελαφρύ τσίμπημα» στον λαιμό, ξηρότητα ή κάποια δυσκολία στην κατάποση. Αυτά είναι και τα πρώτα συμπτώματα του πονόλαιμου, στα οποία θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία – αντιστρόφως ανάλογη της ενόχλησης που αισθανόμαστε, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί. Πολύ γρήγορα όμως αυτή η «μηδαμινή» ενόχληση γίνεται έντονος πόνος και ο ασθενής δυσκολεύεται δραματικά στην κατάποση. Αποτέλεσμα αυτού, να αισθάνεται άσχημα, να μην έχει διάθεση να εργαστεί ή να διασκεδάσει, να δημιουργείται πρόβλημα στην καθημερινότητά του, καθώς είναι σαφές πως επηρεάζεται η ψυχολογία του.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...