Ο Πολάκης συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Τις εσωκομματικές διαφορές τους στην άκρη φαίνεται πως βάζουν, προς ώρας τουλάχιστον, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, όλες οι πτέρυγες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται στο πλευρό του Χανιώτη βουλευτή.

Είναι αλήθεια πως τους προηγούμενους μήνες η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προκάλεσε μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις όπου τα πεπραγμένα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετές φορές τα στελέχη της «Ομπρέλας», δηλαδή οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να «ανακαλέσει στην τάξη» τον «άσπονδο» σύντροφό τους. Δεν ήταν, επίσης, λίγες και οι φορές που ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με οξύτητα εναντίον τους μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα.

Τα όσα, όμως, συνέβησαν στην Ολομέλεια, με την «πραξικοπηματική» -όπως στον ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζουν- αφαίρεση λόγου από τον Πολάκη, μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα εκείνη τη στιγμή αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, έβαλαν «φρένο» στην εσωκομματική σύγκρουση, καθώς όλες οι τάσεις του κόμματος στηρίζουν τον Χανιώτη βουλευτή. Χωρίς «ναι μεν, αλλά».

«Η ΝΔ είχε αποφασίσει, για τους δικούς της λόγους, μόλις έρθει ο κ. Πολάκης να κάνει μια επίδειξη αυταρχισμού και τσαμπουκά. Την επόμενη μέρα μιας τριήμερης διαδικασίας, όπου έχουν συζητηθεί τα πάντα για την κυβέρνηση, αυτή επιλέγει να σκεπάσει τα αδιέξοδα που παρήγαγε η πολιτική της αναδεικνύοντας αυτό το θέμα. Καταπατώντας, βεβαίως, την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Πάνο Σκουρλέτη, εκ των ηγετικών στελεχών της «Ομπρέλας», που έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με τον Παύλο Πολάκη. Παρά τις πολιτικές -και ενδεχομένως αισθητικές- διαφωνίες τους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης.

Την ίδια στιγμή, αποσπάσματα από τη συνέντευξη Σκουρλέτη, τα οποία αναφέρονταν στη σύγκρουση Πολάκη-Αθανασίου, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook και το «Commonality.gr», που αποτελεί το άτυπο διαδικτυακό «όργανο» της ομάδας των «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου – κίνηση που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης/στήριξης Σκουρλέτη, προς την πλευρά Πολάκη.

«Ραγδαία η φθορά Μητσοτάκη»

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως η σύγκρουση Πολάκη-Αθανασιου, συσπείρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι αυτή η «προβοκάτσια» -όπως τη χαρακτηρίζει- έπεσε στο κενό. Την ίδια, πάντως, στιγμή, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι είναι απλά ένα μικρό δείγμα από το τι θα ακολουθήσει στα προσεχώς, καθώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση όσο θα πιέζεται, τόσο θα χρησιμοποιεί «αντιδημοκρατικές» μεθόδους.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιτίας της ραγδαίας φθοράς του, διολισθαίνει σε όλο και πιο επικίνδυνες «καθεστωτικές ατραπούς» βάλλοντας ευθέως κατά των θεσμών και της ελευθεροτυπίας.

Συμπληρώνουν ότι με βάση τη δημοσκόπηση της pulse για τον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνεται όχι μόνο η ραγδαία πτώση της ΝΔ μέσα σε δύο μήνες – από την τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας -, αλλά και πως τα σενάρια περί αυτοδυναμίας που διακινεί το Μαξίμου, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός (32,5% με αναγωγή ενώ για αυτοδυναμία με τον νέο εκλογικό νόμο χρειάζεται 38%).

«Η ραγδαία κυβερνητική φθορά και οι συντριπτικά περισσότερες αρνητικές γνώμες για τις επιδόσεις της κυβέρνησης (72% αρνητικές γνώμες για την διαχείριση της κακοκαιρίας) αποτελούν κόλαφο για το Μέγαρο Μαξίμου», υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, στα «αυτιά» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο ανασχηματισμό, πιθανόν προεκλογικού χαρακτήρα. «Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν στον ανασχηματισμό θα “φάει” υπουργούς που κάλυψε πλήρως προχθές, όπως ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Γεραπετρίτης, επιβεβαιώνοντας και την παταγώδη αποτυχία στην κακοκαιρία, αλλά και τη σήψη με τα αλισβερίσια του Μεγάρου Μαξίμου με τον υπόδικο τηλεαστέρα της trash tv», αναφέρουν με νόημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...