Ο Πενς αψηφά τον Τραμπ: Δεν μπορώ να αλλάξω τα αποτελέσματα των εκλογών

Μοιραστειτε το

Ο αντιπρόεδρος τον ΗΠΑ Μάικ Πενς δεν υπάκουσε στην εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον πίεσε να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο. Σε μια μακροσκελή επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου, ο Πενς τονίζει ότι δεν μπορεί να υποβληθεί σε αιτήματα για ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Στην επιστολή του ο Πενς δηλώνει ρητά ότι δεν έχει “εξουσία να αποφασίζει μονομερώς” και ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών.

“Κατά την κρίση μου, ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι”, έγραψε.

Ο Μάικ Πενς προεδρεύει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τον κάλεσε νωρίτερα σήμερα να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”.

“Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο ρόλος του Πενς στη συνεδρίαση ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο: θα ανοίξει και θα παρουσιάσει τους φακέλους και θα ανακοινώσει το νικητή στο τέλος. Σύμφωνα με το CNNi, ο Πενς προσπάθησε να το εξηγήσει επανειλημμένα αυτό στον Τραμπ στις συναντήσεις τους το προηγούμενο διάστημα, χωρίς επιτυχία, και πλέον με την επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου, καθιστά σαφή τη θέση του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...