Ο Πάνος Ιωαννίδης έγραψε βιβλίο για ριζότο και δίνει συνταγή για το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης κάνει αυτό που ξέρει καλά, υπέροχες ιταλικές συνταγές με έμφαση στο ριζότο και τις μοιράζεται με το κοινό.

Παραμονή Χριστουγέννων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη μία υπέροχη έκδοση που έχει σκοπό να κάνει το εορταστικό τραπέζι, αλλά και το καθημερινό, πιο… νόστιμο.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος κύκλος του Master Chef ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο, αφιερωμένο στο αγαπημένο του πιάτο, το «Risotti».

«Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών» αναφέρει ο Πάνος Ιωαννίδης. «Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά. Το ριζότο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Είναι η ομορφιά της απλότητας, που πάντα με γοήτευε. Είναι η γοητεία του «δεσίματος» και της αφοσίωσης που απαιτείται για να λειτουργήσει κάτι και να έχει αποτέλεσμα. Είναι πάνω απ’ όλα ένα πιάτο μαγικό».

Πάνος Ιωαννίδης, φωτογραφία instagram.com/ioannidispanos

Στην Ιταλία λένε: «Το ριζότο το περιµένεις, δε σε περιµένει ποτέ». Είναι όµως κάτι που πραγματικά αξίζει να περιµένεις — όπως και όλα τα όµορφα πράγµατα. Αρκεί να είναι ένα σωστό ριζότο, ένα ριζότο που θα προσφέρει στον ουρανίσκο σου την υπέρτατη γευστική απόλαυση και σ’ εσένα µια µοναδική ευκαιρία να ταξιδέψεις νοερά µέχρι την Ιταλία, τη χώρα που γέννησε αυτό το τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σύνθετο πιάτο, καταλήγει ο Πάνος Ιωαννίδης.

βιβλίο
ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Risotti / Ο αγαπημένος σεφ του ελληνικού κοινού υπογράφει το πρώτο του βιβλίο, αφιερωμένο στο αγαπημένο του πιάτο! Κυκλοφορεί στις 24 Δεκεμβρίου

«Καλή επιτυχία, καλή, καλύτερη, χρονιά!» μάς εύχεται ο Πάνος Ιωαννίδης και μάς δίνει τη συνταγή για ένα μοναδικό ριζότο που μπορεί να συνοδέψει το εορταστικό τραπέζι, ένα Christmas Risotto με κολοκύθα, τζίντζερ και μπέικον. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ποιος είναι ο Πάνος Ιωαννίδης; «Προέρχομαι από μια οικογένεια με μακρά παράδοση στη μαγειρική και μεγάλωσα μέσα στις γεύσεις και τις μυρωδιές. Με δυο Πολίτισσες γιαγιάδες, δεινές μαγείρισσες, η αγάπη μου για την κουζίνα γεννήθηκε από πολύ μικρή ηλικία. Αναζητούσα από παιδί τη γεύση και το καλομαγειρεμένο φαγητό και από πολύ νωρίς δοκίμαζα να συνθέτω τα πιάτα που θα με ταξίδευαν. Επέλεξα να χαράξω μια επαγγελματική πορεία και να μαθητεύσω δίπλα σε διακεκριμένους chefs αποκτώντας εμπειρία και γνώση και κατανοώντας & αγκαλιάζοντας τη γεύση και τη μαγειρική σε κάθε μορφή και μέσο έκφρασης».

Πηγή
Author: Κατερίνα Πουλοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα