Ο Νεκτάριος Καλαντζής στην Εθνική Ομάδα Διαλόγου της Ε.Ε. για τους νέους – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.) Νεκτάριου Καλαντζή πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των μελών της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους Νέους», υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τους νέους ανθρώπους, ενώ στο επίκεντρο ήταν η οριοθέτηση των στόχων του εγχειρήματος, με κυριότερους την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στα κοινά της Ευρώπης και την προώθηση της ίσης συμμετοχής μεταξύ των νέων γυναικών και ανδρών. Στην πρώτη συνεδρίαση –ανάμεσα στους φορείς-συμμετείχε και η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), ενώ παρέμβαση έκανε η κα. Rita Jonusaite, Senior Policy Officer at Youth Participation, Youth Policy Department του European Youth Forum, από τις Βρυξέλλες.

«Η ΕΝΑ είναι παρούσα εδώ και έξι χρόνια, με εκατοντάδες αιρετά μέλη από κάθε σημείο της Ελλάδος και οι νέοι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να φέρουν την καινοτομία στις κατά τόπους πόλεις τους, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την Πράσινη Συμφωνία να είναι στην πρώτη γραμμή για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και πολύ σύντομα θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για τα επόμενα βήματα διαλόγου στον τομέα πολιτικής για τη Νεολαία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα