Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του Άμπε | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Ιάπωνας πολιτικός Γιοσιχίντε Σούγκα, που αποτελούσε και στενό συνεργάτη του παραιτηθέντα για λόγους υγείας πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ψηφίστηκε πρωθυπουργός από το ιαπωνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να αλλάξει πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση Σούγκα ουσιαστικά συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Άμπε καθώς κράτησε στο Υπουργικό Συμβούλιο περίπου τους μισούς υπουργούς του προκάτοχου του Σίνζο Άμπε.

Ο Σούγκα, 71 ετών, ο άνθρωπος που υπήρξε για χρόνια το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού, δεσμεύτηκε να συνεχίσει πολλά από τα προγράμματα του Άμπε, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής του στρατηγικής «Abenomics» (Οικονομικά του Άμοε), και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της γραφειοκρατίας.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιαπωνική ιστορία, παραιτήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια συνεχόμενα χρόνια θητείας. Ο Σούγκα υπηρέτησε κάτω από αυτόν ως επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ενεργώντας ως ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος και συντονιστικές του πολιτικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Σούγκα, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα ηγεσίας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) τη Δευτέρα, αντιμετωπίζει μια πληθώρα προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του COVID-19, της αναζωογόνησης μιας οικονομίας με πτωτικές τάσεις και το χρόνιο δημογραφικό πρόβλημα της Ιαπωνιάς.

Με λίγη άμεση διπλωματική εμπειρία, Ο Σούγκα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει μια οξεία αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας, να δημιουργήσει δεσμούς με τον νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να διατηρήσει τις σχέσεις της Ιαπωνίας με το Πεκίνο σε καλό επίπεδο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Paul K

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα