Ο Μουκοκό νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga

Μοιραστειτε το

Το γκολ που πέτυχε ο Γιουσουφά Μουκοκό στο ματς με την Ουνιόν (ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1) δεν αρκούσε για την Ντόρτμουντ να πάρτει αποτέλεσμα στο Βερολίνο, όπου ηττήθηκε με 2-1 από την εκπληκτική εφέτος Ουνιόν, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, το «παιδί-θαύμα» της Μπορούσια έγραψε ακόμη ένα ρεκόρ στα ποδοσφαιρικά βιβλία, καθώς με το τέρμα που σημείωσε στο 60ό λεπτό έγινε ο νεότερος σκόρερ στα χρονικά της Bundesliga σε ηλικία 16 ετών και 28 ημερών, μόλις στην 6η συμμετοχή του με τους Βεστφαλούς στο πρωτάθλημα.

Ρεκόρ που κατείχε από τον περασμένο Ιούνιο ο Φλόριαν Βιρτς της της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο οποίος είχε σκοράρει στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Μπάγερν Μονάχου σε ηλικία 17 ετών και 34 ημερών.

Ο Μουκοκό «έσπασε» άλλα δύο ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έγινε αρχικά ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ σε αγώνα της Bundesliga, ντεμπουτάροντας απέναντι στην Χέρτα Βερολίνο (16 ετών και μίας ημέρας) κι ακολούθως έγινε κάτοχος του αντίστοιχου ρεκόρ για το Champions League, καθώς αγωνίστηκε στο ματς με την Ζενίτ, όντας 16 ετών και 18 ημερών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...