Ο Μητσοτάκης παρουσία του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο: Να ενταχθούν σύντομα στην ΠΑ τα αεροσκάφη F-35 – Oποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας θα απαντηθεί

Μοιραστειτε το

Η Ελλάδα επέστρεψε, το μέλλον είναι μπροστά μας , δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειο και τόνισε πως η κοινή ιστορία θυσιών δένει τα δυο έθνη . 

Για το κυπριακό ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να εφαρμοσθούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και πως κανείς δεν μπορεί να δεχθεί λύση δυο κρατών .

Για τα εθνικά μας θέματα ανέφερε πως οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας θα απαντηθεί με ομόφωνο και παραδειγματικό τρόπο.

Για τις ένοπλες δυνάμεις ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να ενταχθούν σύντομα στην Πολεμική μας Αεροπορία τα αεροσκάφη F35. 

Για τα ενεργειακά ανέφερε πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ενέργειας και πως ΕΕ και ΗΠΑ μπορούν με κοινές προσπάθειες να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειο και τόνισε πως είναι μια σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχισθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας πως αδημονεί να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό και στην Ελλάδα

.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...