Ο Μαραντόνα με φτερά αγγέλου στις φάτνες των Ιταλών

Μοιραστειτε το

Ο Μαραντόνα για την Νάπολη ήταν είναι και θα είναι ο Θεός ο ίδιος. Οι φανατικοί Ναπολιτάνοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτά που τους πρόσφερε ο Ντιεγκίτο.

Δεν είναι τυχαίο πως εκτός από την Αργεντινή, μόνο στην ιταλική πόλη του νότου μπορεί να νιώσει κανείς αυτές τις ημέρες τον απόλυτο θρήνο για τον χαμό του Μαραντόνα.

Ένας τοπικός καλλιτέχνης για φάτνες, ο Μάρκο Φερίνιο, δημιούργησε ένα αγαλματίδιο του Αργεντινού θρύλου, βάζοντάς του και φτερά αγγέλου.

«Ο Λούσιφερ, ο απόλυτο δαίμονας, ήταν άγγελος και ίσως ο πιο όμορφος και εξορίστηκε γιατί διαφώνησε με το μεγάλο αφεντικό. Μπορούμε να πουμε ότι και ο Μαραντόνα ήταν έτσι κατά κάποιο τρόπο. Ο Μαραντόνα εναντιωνόταν στην τέλεια κοινωνία γιατί δεν έκανε αυτές τις επιλογές αλλά πλήρωσε βαρύ τίμημα» είπε ο Μάρκο Φερίνιο.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο Μαραντόνα ήταν για πολλούς ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλήματος. Για τους Ναπολιτάνους όμως ήταν κάτι πολύ παραπάνω.

Συχνά οι οπαδοί της ομάδας συγχωρούσαν τα λάθη του γιατί τον έβλεπαν ως έναν επαναστάτη που προήλθε από την φτώχεια και έφτασε στην κορυφή. Μία πορεία με την οποία ταυτιζόταν η εργατική τάξη του ιταλικού νότου.

Στα μάτια τους, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο προσωπικός τους θεός, έδειχνε με τις αμαρτίες τους πως ήταν και αυτός ένας κοινός θνητός. Και γι αυτό τον αγάπησαν άνευ όρων.

Με πληροφορίες από Euronews

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...