Ο Μακρόν κατά Ισλαμιστών: “Δεν θα αποκηρύξουμε τα σκίτσα, θα υπερασπιστούμε την ελευθερία” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Συγκλονισμένη είναι  διεθνής κοινότητα από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Γαλλία , με τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, από τον 18χρονο φανατικό ισλαμιστή στο όνομα του Μωάμεθ. Σε άκρως συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε στη Σορβόννη, τελετή στη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή, θύμα των ακραίων κύκλων που απειλούν την ευρωπαϊκή συνοχή, με την παρουσία του Γάλλου Προέδρου  Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος  απένειμε μετά θάνατον τη Λεγεώνα της τιμής στον εκ τελεσθέντα.

Ο πεντάχρονος γιός του καθηγητή Πατί αναγορεύτηκε παράλληλα “ορφανό πολέμου”, μια στενάχωρη “διάκριση” που δίνει το γαλλικό κράτος σε παιδιά των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν σε περίοδο πολέμου ή επίθεσης.

Στην ομιλία του εμφανώς συγκινημένος ο Εμμανουέλ Μακρόν, τόνισε πως η Γαλλία θα υπερασπιστεί την ελευθερία και πως δεν πρόκειται να αποκηρύξει τα σκίτσα της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

“Θα συνεχίσουμε καθηγητά. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία που δίδαξες τόσο καλά και θα είμαστε κοσμικοί, δεν θα αποκηρύξουμε τα σκίτσα, τις εικονογραφήσεις, ακόμα κι αν άλλοι κάνουν πίσω». 

Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη για την ελευθερία και τη λογική… επειδή σας το οφείλουμε, επειδή στη Γαλλία, καθηγητά, τα Φώτα δεν σβήνουν ποτέ”, είπε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, ο Πατί έπεσε θύμα μιας «μοιραίας» συνομωσίας, της «συγχώνευσης» και του «μίσους» του άλλου ατόμου. Για την δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, αποδόθηκαν κατηγορίες σε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δυο μαθητές 14 και 15 ετών που φέρεται να πήραν από τον 18χρονο τζιχαντιστή 300 ευρώ για να του δείξουν ποιος είναι ο καθηγητής τους.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής , οι συγκεντρωμένοι  χαμηλόφωνα και με τρεμάμενη φωνή τραγούδησαν τη Μασσαλιώτιδα, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Το ιστορικό της στυγερής δολοφονίας 

Τα τραγικά γεγονότα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής Ιστορίας, Σαμουέλ Πάτι, αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο Τσετσενό, στα περίχωρα του Παρισιού, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε τα σκίτσα του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, στους μαθητές του, που είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Charlie Hebdo, προκαλώντας προφανώς οργή σε μερικούς από τους μουσουλμάνους γονείς των μαθητών και σε φανατικούς κύκλους ισλαμιστών.

Ο δολοφόνος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχουν συλληφθεί άτομα που ενέχονται στην  δημιουργία εχθρικού κλίματος κατά του καθηγητή Πατί και ήρθαν σε επαφή με τον εκτελεστή τζιχαντιστή.

Η  δολοφονία του καθηγητή ξεχείλισε το ποτήρι της οργής κατά του ισλμαμιστικού εξτρεμισμού, δεδομένου ότι οι Γάλλοι πολίτες έχουν βιώσει τον τρόμο από αντίστοιχες επιθέσεις όπως στο Μπατακλάν και απαιτούν να χτυπηθεί στη ρίζα με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να εξαλειφθεί.

Η κυβέρνηση Μακρόν, αποφασισμένη να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα διέταξε την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής απειλής, με τον Γάλλο πρόεδρο

να χαρακτηρίζει τη δολοφονία ως «τρομοκρατική επίθεση».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα