Ο Μακρόν διπλασιάζει τους πράκτορες ελέγχου των συνόρων στη Γαλλία και ζητά τη μεταρρύθμιση του Σένγκεν – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των στρατευμάτων που χρησιμοποίησε η χώρα του για συνοριακούς ελέγχους θα διπλασιαστεί , σε 4.800 άτομα, και ότι τον Δεκέμβριο θα ζητήσει από άλλους ηγέτες της ΕΕ μια εις βάθος μεταρρύθμιση της Συνθήκης της Σένγκεν στα εξωτερικά σύνορα .

Ο Μακρόν, ο οποίος ταξίδεψε στο συνοριακό σταθμό του Περτού με την Ισπανία,  δήλωσε ότι ο στόχος είναι «η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης» και η αποτροπή της χρήσης αυτών των ροών από τρομοκράτες.

Σε δήλωση προς τον Τύπο, εξήγησε ότι με τη μεταρρύθμιση του Σένγκεν θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να εφοδιαστεί με μια «πραγματική αστυνομική δύναμη» για τον έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων και για τη λήψη αποφάσεων «με πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο» .

Διευκρίνισε ότι θα υποβάλει προτάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει την οργάνωση Σένγκεν, να εντείνει την κοινή προστασία «με μια πραγματική αστυνομία ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα» και να δώσει περισσότερες εξουσίες στις συναντήσεις των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών για να το πράξει. επιτύχετε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

«Αυτό που θέλω», τόνισε, «είναι να επανενώσουμε αυτόν τον χώρο (Σένγκεν) για να τον καταστήσουμε πιο συνεκτικό και έτσι ώστε το βάρος του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων να μην βαρύνει μόνο τις χώρες που τα έχουν».

Ο Γάλλος αρχηγός κράτους, ο οποίος χαιρέτισε τις γαλλικές και ισπανικές δυνάμεις τάξης στο El Pertús, δήλωσε ότι η  Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεκτείνει την εξουσιοδότηση για τη διενέργεια συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη , όπως έκανε από τότε. τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ενίσχυση έρχεται στη μέση της διαμάχης που δημιουργήθηκε στη Γαλλία μετά την τελευταί αεπίθεση της Νίκαιας σε μια εκκλησία, αφού ο συγγραφέας του, Brahim Issaoui , είναι ένας 21χρονος Τυνησιακός νεαρός που εισήλθε κρυφά στην Ευρώπη στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη χώρα του μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούσα.

Οι ιταλικές αρχές, αφού τον υπέγραψαν, τον μετέφεραν στο λιμάνι του Μπάρι στις 9 Οκτωβρίου και μετά από αρκετές εβδομάδες στην Ιταλία διέσχισαν τα γαλλικά σύνορα μία ή δύο ημέρες πριν διαπράξουν την επίθεση της Νίκαιας , στην οποία δολοφόνησε τρία άτομα.

Ορισμένοι δεξιοί βαρόνοι της αντιπολίτευσης, όπως ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi , ζήτησαν την αναστολή των συμφωνιών Σένγκεν και την αποκατάσταση συστηματικών ελέγχων στα γαλλικά σύνορα.

Ο Macron, χωρίς να μπει απευθείας στην υπόθεση Issaoui, αναγνώρισε ότι υπάρχουν τρομοκράτες που «χρησιμοποιούν μεταναστευτικές ροές» και που χρησιμοποιούν επίσης δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και εκείνους που κυκλοφορούν σε ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, απέρριψε την ιδέα της έκτακτης νομοθεσίας , επιμένοντας ότι «η Γαλλία δεν είναι νησί» και ότι η μετανάστευση είναι απαραίτητη, αλλά και ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες εισόδου «.»

Ο Μάκρον διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη των νέων αστυνομικών, χωροφυλακών και στρατιωτών που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση των εσωτερικών συνόρων γίνεται «σε πολύ καλό συντονισμό, ιδίως με τους Ιταλούς και Ισπανούς φίλους μας»

Πηγή ELMUNDO

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα