Ο Μακρόν βγάζει στους δρόμους 7.000 κομάντος: «Η Γαλλία δέχεται επίθεση» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η ισλαμική τρομοκρατία έβαλε στο «στόχαστρο» τη Γαλλία, όπως δείχνει το ντόμινο τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νίκαια και Αβινιόν, αλλά και την επίθεση με μαχαίρι στον φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα, μέσα σε μια μέρα. 

«Η Γαλλία δέχεται επίθεση» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από το σημείο όπου ο 25χρονος εξτρεμιστής έσπειρε τον θάνατο και τον τρόμο στη Νίκαια.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, ενώ όπως δήλωσε, ενισχύει δυναμικά την αστυνομική παρουσία με επίλεκτη δύναμη στρατιωτών σε χώρους λατρείας αλλά και σχολεία:

«Θα αναπτυχθούν από τρεις χιλιάδες στρατιώτες που είναι σήμερα, συνολικά επτά χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης δύναμης Sentinel για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Άμυνας.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα