Ο Λιβαθινός φεύγει για να… αποφορτίσει την κατάσταση – Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την παραίτηση του σκηνοθέτη | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Με μια ανακοίνωση στην οποία γίνεται γενικώς λόγος για δυσαρμονία και έλειψη συναντίληψης έκανε γνωστή και επισήμως το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού.

Μετά τις καταγγελίες των φοιτητών για άσχημη συμπεριφορά, κλίμα διακρίσεων, ομοφοβικά σχόλια και την επιμονή τους σε αυτή τη στάση απέναντι στον καθηγητή τους Στάθη Λιβαθινό, ο τελευταίος τελικά υπέβαλε την παραιτησή του και έστειλε μια επιστολή στα παιδιά ζητώντας συγνώμη αν τα πλήγωσε.

Την ίδια ώρα το ΔΣ και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν ουσιαστικά δείχνουν ότι προσπάθησαν αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Ηδη από χθες το iefimerida έγραφε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να μην πυροδοτηθούν αντιδράσεις ή ειδήσεις που θα πλήξουν κι άλλο το προφίλ του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο κείμενο της ανακοίνωσης. Κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε καταγγελίες φοιτητών στην ανακοίνωση του Εθνικού, παρά μόνο στην προσφορά του Στάθη Λιβαθινού στη Σχολή και ορίστως στη δημιουργία ενός κλίματος. Είναι επίσης προφανές ότι αυτή είναι μια αποκλειστική απόφαση του κυρίου Λιβαθινού και όχι βούληση της Σχολής και του Εθνικού Θεάτρου, αφού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του». Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

«Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ»

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα