Ο Λευκός Οίκος «σφυρίζει αδιάφορα» για τη νίκη Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Τι κι αν ο απερχόμενος πρόεδρος έχει εισπράξει απανωτές αρνήσεις στην προσπάθειά του να ανατρέψει δικαστικά το αποτέλεσμα των εκλογών, τι κι αν οι Ρεπουμπλικάνοι αναγνώρισαν την ήττα; Ο Λευκός Οίκος έχει τη δική του γραμμή.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αρνήθηκε να υιοθετήσει τις απογευματινές ανακοινώσεις των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ παραμένει προσηλωμένος στη δικαστική μάχη για τις εκλογές.

«Ο πρόεδρος ασχολείται ακόμη με την σε εξέλιξη νομική διαδικασία που σχετίζεται με τις εκλογές. Η χθεσινή ψήφος ήταν ένα βήμα στη συνταγματική διαδικασία και το αφήνω στον πρόεδρο να ασχοληθεί» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις δηλώσεις ΜακΚόνελ  

Η συζήτηση γίνεται στη σκιά των σημερινών εξελίξεων στη Γερουσία, όπου ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, Μιτς ΜακΚόνελ, αναγνώρισε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του, όπως και για την εκλογή της Κάμαλα Χάρις στην αντιπροεδρία.

Φυσικά είχε προηγηθεί η έκδοση του οριστικού αποτελέσματος για τις εκλογές, με τις 306 ψήφους έναντι 232 του Τραμπ από το κολέγιο των εκλεκτόρων. Μέχρι σήμερα, και παρά τη σταδιακή οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων στις πολιτείες, ο Μιτς ΜακΚόνελ αρνούνταν στις πιέσεις να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ισχυριζόμενος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε το δικαίωμα να κινηθεί νομικά κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

Έτσι, στο τέλος της διάρκειας 10 λεπτών ομιλίας τους στη Γερουσία, στη διάρκεια της οποίας έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ, ο ΜακΚόνελ είπε: «Σήμερα θέλω να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», στον οποίο αναγνώρισε ότι «έχει ταχθεί στην υπηρεσία του έθνους εδώ και πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε «ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» στις εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει «να είναι υπερήφανοι που έχουν για πρώτη φορά μια γυναίκα αντιπρόεδρο».

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, όπως και πολλοί άλλοι Ρεπουμπλικάνοι, δεν είχε πλέον άλλο περιθώριο, καθώς εκτός από το κολέγιο των εκλεκτόρων, τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών επικύρωσαν και όλα τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος από την πλευρά του επιμένει στους αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας, με νέο «τιτίβισμα», το οποίο πάντως το Twitter έχει μαρκάρει ως «αμφισβητήσιμο». 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...