«Ο Κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως μονάρχης, όχι ως εκλεγμένος πρωθυπουργός»

Μοιραστειτε το

Νάσος Ηλιόπουλος

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρόκληση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του προχθές στην Ικαρία, όπου παραβίασε ξανά τους υγειονομικούς συμμετέχοντας μαζί με την κουστωδία του σε κορονογεύμα λίγες ώρες αφού είχε θέσει τη χώρα σε σκληρότερη καραντίνα, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα rosa.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «την ημέρα που θα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ανέμελος να τρώει μαζί με άλλα πενήντα άτομα».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει ότι για αυτόν δεν ισχύουν οι κανόνες. Δεν συμπεριφέρεται ως εκλεγμένος πρωθυπουργός σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, αλλά ως μονάρχης που μπορεί να προσβάλει με την στάση του την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας» προσθέτει.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για αυταρχικότητα, με αφορμή τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς καμία θεσμική συμμαχία όπως είπε, και την παρέμβαση της Ν.Δ. στη δημόσια εκπαίδευση, που «δημιουργεί ένα σύστημα για τη γενιά των 500 ευρώ».

Τέλος, τόνισε ότι με το νέο σύστημα για τα ΑΕΙ θα αποκλειστούν 24.000 μαθητές που κανονικά θα έμπαιναν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «γιατί ο στόχος είναι η δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια».

«Εδώ δεν ισχύει το επιχείρημα περί “ποιότητας” της εκπαίδευσης, γιατί στον ίδιο μαθητή ή μαθήτρια που του στερείς το δικαίωμα να μπει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αν έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πάει σε ένα ιδιωτικό κολέγιο, να πληρώσει και να πάρει ένα πτυχίο ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη, μεγάλη παρέμβαση της Ν.Δ.» πρόσθεσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...