Ο Κώστας Κιλτίδης τα «χώνει» στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς: Να παραιτηθούν! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Βαριές καταγγελίες εναντίον της διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κιλτίδης αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό, με αφορμή τον θάνατο μιας 57χρονης νοσηλεύτριας του νοσοκομείου, η οποία έδινε μεγάλο αγώνα με τον ιό από τις 3 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κιλτίδης έκανε μία οργισμένη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία αναφέρει:

«Δεν το αντέχω! Να παραιτηθούν! Με σφιγμένη την ψυχή μου και με όποια πνευματική εγκράτεια σας λέω τούτο. Επιτέλους, σηκώστε ανάστημα. Η πανδημία έχει και θα έχει απώλειες, αλλά αυτά που έγιναν στο πολύπαθο νοσοκομείο μας (του Κιλκίς) είναι εγκληματικά. Να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα και ας γινόταν οτιδήποτε. Ντροπή!».

Στη συνέχεια, ο πρώην υφυπουργός αναφέρεται στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν στη διασπορά του ιού και σε άδικους θανάτους. Όπως επισημαίνει, στο νοσοκομείο υπάρχουν «άναρχα τμήματα νοσηλείας, χωρίς κανόνες» και η νοσηλεία γίνεται χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου, που ισοδυναμούν με αργό θάνατο.

«Δεν αρκεί η θυσία των εργαζομένων και τα δάκρυα. Κουράστηκα να βιώνω άδικους θανάτους. Πονάει η ψυχή μου» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Κιλτίδη.

Μετά τον θάνατο της Νοσηλεύτριας Ζωής Ιωάννου. ——————————————————————ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ !Με σφιγμένη την…

Posted by Konstantinos Kiltidis on Saturday, December 26, 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου αντέδρασε έντονα στις καταγγελίες του κ. Κιλτίδη. χαρακτηρίζοντάς τις αβάσιμες, ενώ έχει κινήσει διαδικασίες για να παρέμβουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα προκειμένου να αρθούν. Πάντως, οι αποκαλύψεις του κ. Κιλτίδη για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο δεν είναι οι πρώτες, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό δεν έχουν επαρκή φροντίδα και ότι οι νοσηλευτές φορούν… σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια!

Πηγή
Author: Ίων Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα