Ο κύκλος έκλεισε: Η Μέρκελ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία – “Φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση μου”

Μοιραστειτε το

Τέλος εποχής Μέρκελ στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Σε συνέντευξή της στην “Frankfurter Allgemeine Zeitung” η Γερμανίδα Καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια για το χρίσμα. «Οι τέσσερις κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές, θα παραδώσω με ήσυχη την συνείδηση την ευθύνη σε άλλον. Ήταν ο τελευταίος κύκλος σε αυτό το θέμα. Ο κύκλος έκλεισε», είπε χαρακτηριστικά η κα. Μέρκελ, η οποία δεν απέφυγε να απαντήσει και στο ερώτημα αν έχει έχει μετανιώσει για την απόφασή της να θέσει τελικά υποψηφιότητα για τέταρτη φορά λόγω της δύσκολης χρονιάς που επακολούθησε με την πανδημία του κορονοϊού.

«Όχι», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και πρόσθεσε: «Το να είναι κανείς επί τέσσερις κοινοβουλευτικές περιόδους Καγκελάριος είναι αρκετό χρονικό διάστημα στις μέρες μας. Μπορώ με ήσυχη τη συνείδηση να παραδώσω την ευθύνη σε άλλα χέρια. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να ασκώ καθημερινά τα καθήκοντά μου με μεγάλη ευχαρίστηση».

Όταν ρωτήθηκε εάν η πανδημία φάνηκε χρήσιμη στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), το οποίο βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις εδώ και ένα χρόνο, η καγκελάριος απάντησε ότι «όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Μπορείς να την κερδίσεις ή μπορείς να την χάσεις», είπε ακόμη η κα. Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Στην πολιτική το ζητούμενο είναι η υπεύθυνη δράση. Με όλα όσα κάναμε στην Γερμανία – έστω και με ατέλειες- έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει την πανδημία με συγκριτικά μικρές απώλειες».

Με πληροφορίες από FAZ & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...