Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιερά Σύνοδο για το σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα»

Μοιραστειτε το

Στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα συνεχιστεί το σχέδιο «ασφαλή Χριστούγεννα» της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στις 12 το μεσημέρι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ η οποία και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στη συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αναμένεται να ζητήσει την εντονότερη ενεργοποίηση της Εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ευλαβική τήρηση των μέτρων έναντι της διασποράς του κορονοϊού αλλά και να υπάρξει αυστηρή επιτήρηση τόσο από την Εκκλησία, όσο και από το κράτος εν όψει των Χριστουγέννων, με δεδομένο ότι πλήθος πιστών συμμετέχει στις Θείες Λειτουργίες.

Βασικός στόχος είναι να σταλεί ένα κοινό σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με την Εκκλησία για την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων και την επίδειξη rapidt test από τους μη εμβολιασμένους στους ναούς.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα ευχαριστήσει τους Ιεράρχες που πρωτοστατούν στην επιχείρηση «πειθώ» για τον εμβολιασμό αλλά κι εκείνους που πραγματοποιούν δράσεις για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η οποία ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά για την επιβολή προστίμου στους άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους από τις 16 Ιανουαρίου και μετά, είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης στο πλαίσιο του σχεδίου για πιο ασφαλή Χριστούγεννα.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, εντάσσεται και η χορήγηση δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, πριν τα Χριστούγεννα η οποία πήρε παράταση μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια άσκηση με χορήγηση δωρεάν self test σε όλους θα πραγματοποιηθεί και μετά την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα από τις 3 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι αλλάζει για τους άνω των 60 ετών – Τι ισχύει από σήμερα

Κακοκαιρία: Έρχεται ο καιρός του βοριά – Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα

Καληνύχτα Γιώργο Παπανδρέου – Η οδυνηρή ήττα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...